Nu är det vår och solen skiner i många delar av landet. Det är den perfekta tiden att ta hand om vårstädningen i trädgården och förberedda uteplatsen för varmare kvällar. Vi tipsar om hur du tar hand om uteplatsen i vår.

Fräscha upp verandan 

Med åren kan verandan, balkongen eller altanen behöva lite uppfräschning. Om räcket är löst, någon skruv sticker ut eller färgen bleknat kan det vara dags att anlita en handyman som målar om det och fixar de lösa delarna.

Rensa på tomten

Efter vintern kan tomten se lite stökig ut och kan behöva en större vårstädning inför de varmare dagarna. Se till att kratta bort alla löv, rensa i rabatterna och forsla bort grenar som fallit ner.


När våren är här ska det bland annat vårstädas och planteras nytt i trädgården. Under dessa tider kan det vara bra att få lite extra hjälp för att få allting gjort. Vi har samlat en lista nedan på vad som behöver göras.

Fyra tillfällen då du kommer behöva en Runner i vår


Plantera nytt

När tomten och trädgården är städad är det dags att plantera lite nytt. April är en perfekt tid att börja förgro sommarblommor, tomater, kål, squash, bönor och liknande. Det är även perfekt ifall du har ett växthus.

Har man ingen grön tumme går det även bra att plocka upp lite nya krukväxter från närmsta blomsterhandel och placera ut dem på uteplatsen. Gröna växter som fyller uteplatsen ger ett charmigt intryck och ombonad känsla.

Snåla inte med belysning

Vår-och sommarkvällar på uteplatsen blir bäst när det finns tillräckligt med snygg belysning runt omkring, som inför en mysig och inbjudande känsla.

Det finns en hel del olika utomhuslampor på marknaden att välja emellan. Vårt tips är att välja säkra strömkällor som klarar av att sitta utomhus. Satsa även gärna på lampkällor som ger ett varmare och vackrare sken än klassiska ledlampor.

Att variera ljuskällor är en standard inom inredningen och gäller även utomhus. Testa att till exempel hänga upp ljusslingor på trappräcket, ställa lyktor i trädgården och golvlampor vid ingången.

Införskaffa sköna sittplatser

En mysig uteplats är inte fulländad om den inte har en massa sköna sittplatser. Se till att ha många platser som bjuder in till vila och avkoppling. Det kan vara allt från en enkel hammock till en lyxig liggfåtölj.

 


appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se