Vi har samlat ihop 7 tips på verktyg som du verkligen behöver ha hemma i verktygslådan.

1. Borrmaskin/skruvdragare

akkuschrauber-2239493_1920

Det finns en massa borrmaskiner att välja mellan på marknaden. Men är du inte mitt uppe i en renovering och endast behöver en borrmaskin för lite enklare hemmafix, så rekommenderar vi en enkel, lätt men kraftig sådan. Se också till att införskaffa en borrsamling för trä, betong och metall. Glöm heller inte insatser och pluggar.

2. Hammare

En vanlig hammare är ett måste i varje hem. Ibland måste man se till att en spik inte sticker ut från listen eller så behöver något hängas upp på väggen. Välj en hammare av bra kvalitet. De billiga hammarna har ofta dålig balans vilket leder till att spikarna gåt in snett.

3. Måttband & tumstock

Både måttband och tumstock är bra att ha hemma – det räcker inte med en av dessa. De är båda lika bra på att mäta på sitt sätt – den ena kommer åt där den andra inte gör det, vilket gör de till en vinnande kombo.

4. Vattenpass

Ska du hänga upp en tavla rakt och snyggt så är det i princip omöjligt att göra utan ett vattenpass. Detta gör det till en självklar favorit i verktygslådan.

5. Skruvmejslar 

screwdriver-608318_1920

Skruvmejslar behövs alltid till det ena eller andra, som till exempel montering av möbler eller generellt småfix. En bra samling av skruvmejslar är två stycken spårmejslar, en liten och en medelstor, samt fyra stycken skruvmejslar i olika storlekar. Det finns färdiga sådana samlingar att köpa.

6. Brytbladskniv

Att ha en eller två brytbladsknivar hemma är väldigt användbart. De funkar perfekt till allt från att öppna upp paket till att skrapa bort färg och skära gipsskivor.

7. Skiftnyckel

En skiftnyckel är ett bra universalverktyg som används för att dra till eller lossa på skruvar och muttrar. Det är alltid bra att ha några olika storlekar på skiftnycklarna men en 15 cm lång sådan är ganska lagom.

Har du något hemmaprojekt på gång och behöver en handyman? Skapa ett uppdrag och anlita en Runner som hjälper dig att montera möbler eller borra upp något på väggen.

SKAPA UPPDRAG DIREKT

eller ladda ned appen

appstore-button  google-play-sv

Källor: hemmafixbloggen, aroseken