Bor du i en mindre studentlägenhet? Eller kanske har du öppen planlösning där vardagsrummet och köket är ett? Då är det viktigt att kunna inreda det utrymmet på ett genomtänkt och smart sätt. Vi har samlat några tips för multifunktionell inredning.

1. Prioritera rummets huvudfunktion

Bestäm vad rummets huvudfunktion kommer att vara och börja planera möbleringen då. Ska du t.ex. använda rummet som ett gym/gästrum? Då kommer det mestadels användas som ett gym och därför bör det inredas med det i åtanke, men det bör även enkelt kunna förvandlas till ett trevligt sovrum för när gästerna väl dyker upp.

2. Avskilj på ett snyggt sätt

Har du t.ex. sovrummet och vardagsrummet i ett? Då kan det vara skönt att avskilja de två utrymmena på något sätt. Här är några enkla knep att göra det på:

  • Bygg upp en glasvägg – det kan fästas i väggen och taket. Ett snygg och modernt sätt att skilja rummet på.
  • Använd en möbel som t.ex. en bokhylla – praktiskt och snyggt
  • Borra upp en skena i taket där du kan hänga upp ett draperi

3.Använd multifunktionella möbler

multifunktionell inredning

När det gäller multifunktionell inredning är val av multifunktionella möbler det viktigaste. Oavsett om det är en soffa som förvandlas till en säng på kvällen eller om det är en säng med inbyggd förvaring så behöver du se till att det är en väldigt funktionell möbel.


Behöver du hjälp hemma?

På TaskRunner kan vi hjälpa dig att bära upp nya soffan, montera sängen eller hänga upp hyllan på väggen. Skapa ett uppdrag i appen och få det gjort!

Skapa ett uppdrag


4. Knyt samman med färg

funktionell inredning

Det bästa sättet att knyta samman ett rum på är alltid att använda sig av färg. Se till att välja en färgpalett med två eller tre olika nyanser av färger som kan skapa balans och enhetlighet i ditt rum.

5. Less is more

Det är lätt att övermöblera när man försöker få ett rum att fungera som två, men det leder endast till att rummet känns mindre och stökigt. Det blir heller inte så funktionellt som man skulle vilja från början. Bestäm dig för det som är viktigast att ha i rummet och möblera samt välj inredningsdetaljer efter det.

 


Har du köpt nya möbler som behöver monteras? På TaskRunner har vi stans bästa möbelmontörer. Boka en Runner som hjälper dig att montera PAX-garderoben eller fästa hyllan på väggen.

Du kan läsa mer om hur vår tjänst funkar på www.taskrunner.se

appstore-button  google-play-sv