Många av oss behöver just nu spendera mycket av vår tid hemma, då det är en rekommendation för att stoppa spridningen av Coronaviruset (COVID-19) och bör följas så gott det går. Men att vara hemma hela dagarna kan ofta leda till rastlöshet och minskning i produktivitet. Vi tipsar därför om några produktiva saker du kan göra hemma.

Ta tag i hemmaprojektet

Alla har vi något hemmaprojekt som vi hela tiden skjuter på för att vi saknar tid eller ork.

Nu är det kanske dags att äntligen måla om köksbordet eller hänga upp rullgardinerna i barnens rum? Se dig omkring hemma och ta denna tid till att äntligen få det där hemmaprojektet gjort.

Börja med vårstädningen

Om du ännu inte börjat med det är det nu perfekt tid att ta tag i vårstädningen. Så ta fram damssugarn och rengörningsflaskan och sätt igång. Här är en kort lista på saker att ta bör itu med under vårstädningen:

  • Putsa fönster, torka av fönsterkarmarna och fönsterbrädan.
  • Rensa och rengör kyl och frys.
  • Gå igenom förråd, garage och garderoben. Ta de trasiga sakerna till tippen och skänk gamla möbler som du inte längre behöver men som fortfarande är i gott skick.
  • Dammsug och moppa ordentligt i hela lägenheten
  • Rengör spis och ugn

Vet du inte riktigt var du ska börja med vårstädningen? Vi har samlat en guide där vi ger dig bäst tips för vårstädningen.

 Så tar du an vårstädningen på riktigt


Förberedd trädgården

Har du tillgång till balkong eller trädgård kan du passa på att spendera mer tid där för att ta lite frisk luft.

Början av våren är även en bra tid att börja förodla sommarblommor. Du kan även börja plantera tomater och bladgrönsaker.

Gör det även vårfint på uteplatsen –  sopa bort löv och grus samt beskär grenar ute i trädgården.

Baka något gott

Med mycket tid över är det perfekt tillfälle att ge sig ut på bakningsäventyr. Prova något nytt recept på kladdkaka eller experimentera med nya smaker av cheesecake.

Du kan till och med ta steget längre och göra ett försök på att baka eget bröd – både kul och något smaskigt att äta sen.


Stannar du hemma?

Är man fast hemma kan det vara svårt att ta hand om alla ärenden. Oavsett om du behöver hjälp med att borra upp rullgardinerna, montera soffbordet eller inhandla mat kan våra Runners hjälpa dig. Vi vill finnas där för dig så mycket som möjligt under denna svåra tid och utför uppdrag som vanligt.

Vi har dock tagit fram försiktigthetsåtgärder och riktlinjer som bör följas både av kund och Runner under den här tiden. Du kan läsa om dem här.

Boka en Runner direkt i appen.

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se