Funderar du på hur du ska mysa till hemmet till höst och vinter? När det är så mörkt utanför och julmyset är i sikte vill vi ofta känna värme och trygghet i vårt hem. Vi ger dig 5 olika tips på hur du kan skapa ett mysigt kök med enkla inredningsknep.

1. Använd mjuka färger

grönt kök

Undvik kalla och sterila kök genom att inreda och måla i varma, mjuka färger. Tänk på det när du väljer köksredskap eller inredningsdetaljer som kökshanddukar eller skålar.

Det bästa sättet att införa lite varmare och mjukare färger är att måla om köksluckorna. Detta kan kännas som ett ganska stort projekt men det är fullt genomförbart och ger dessutom fina resultat.

2. Våga använda tapet

Du kanske vågar dig på att tapetsera? Att ha en tapet i köket kanske inte är det självklara valet, men det är något som blivit vanligare och vanligare i svenska kök. En tapet skapar dimension och ger köket det där lilla extra som gör det till ett rum man vill umgås i.

3. Inred med trädetaljer

trä i köket

Trä är ett naturligt och levande material som livar upp utrymmet och ger det värme.

Så satsa på att använda dig av en hel del trädetaljer i köket. Det är till exempel relativt enkelt att byta bänkskiva eller knoppar till lådor och skåp. Ett enkelt och effektivt sätt att skapa ett mysigt kök.


Letar du efter fler inredningstips?

Kolla in vår instagram där vi delar inredningstips, inspiration och annat kul.


4. Låna från vardagsrummet

Många svenska kök är vita och enkla, vilket det inte är något fel på. Men vill man införa en lite mer mysig känsla i köket så kan man superenkelt göra det genom att “låna” lite inredningsdetaljer från vardagsrummet. Det kan till exempel vara en liten matta eller en tavla som hängs upp vid matbordet.

5. Dekorera med grönt

växter på hylla växter i krukor

Sist men inte minst – få in mycket grönt i form av växter. Det livar upp köket direkt och får det att kännas mer hemtrevligt.

Välj krukväxer, kryddväxter och snittblommor. Väldoftade växter och kryddor som till exempel citronmellis eller basilika ger köket mycket karaktär.


Funderar du på något kul hemmaprojekt till vintern? Ta tid för dig själv under den stressiga perioden och låt oss istället hjälpa dig att måla om barnens sovrum eller montera ihop byrån i hallen.

Läs mer om vad du kan få hjälp med på  www.taskrunner.se eller ladda ned vår app.

appstore-button  google-play-sv