Solen tittar fram allt oftare och sommarvärmen närmar sig med stormsteg. Många av oss vill då gärna komma bort från stan och spendera lite tid ute vid sommarstugan. Vi har samlat en enkel checklista på hur du gör stugan redo inför sommaren.

Inomhus

Efter en lång höst och vinter är det dags att förberedda stugan för sommaren. När du öppnar stugan är det viktigt att göra följande:

  • Sätta på el och vatten
  • Dubbelkolla så att brandvarnaren funkar som den ska
  • Kolla i trånga utrymmen som garderober och lådor efter skadedjur
  • Vädra stugan genom att öppna fönster

Fönster

stugan

Fönsterna kommer säkerligen behöva en rejäl puts efter flera månader. Ser fönsterna lite skadade ut kan det också vara dags att olja fönsterkarmarna eller måla om för att fräscha upp dem.

Tak

Taket är väsentligt när det gäller att göra stugan redo. Ifall du har ett tegeltak är det bra om du tittar så att inga tegelplattor på något sätt gått sönder. Kontrollera även så att de inte lyckats flytta på sig, då det kan leda till att taket släpper in regn. Det är väldigt viktigt att ha koll på taket och göra årliga kontroller.

Fasad och grund

Rensa husfasaden från skräp, löv och grus. Ifall din stuga är gjord av trä kan det även vara bra att lufta fasaden, det är därför inte bra att ha buskar eller häckar för nära huset.

Fräscha upp fasaden med en ny färg eller en rejäl städning för att få hela stugan att se nybyggd ut.

Tomten

stugan

Sist men inte minst är det även dags att ta hand om tomten runtomkring. Rensa den från fallna kvistar, löv och kvarliggande grus. Klipp till gräsmattan och buskarna samt rensa allt ogräs som hunnit växa fram.

 


Hjälp med sommarstugan?

På TaskRunner har vi tusentals duktiga Runners som hjälper dig med allt från målning till plantering i trädgården.  Ta hjälp av någon av våra Runners redan idag genom att skapa ett uppdrag i vår app.

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se