Under de senaste månaderna har många av oss spenderat mycket tid hemma. Det har lett till att man tröttnat lite på inredningen och äntligen haft tid för att planera inför renovering. Men hur ska man renovera för att öka värdet på bostaden? Vi ger våra 5 bästa renoveringstips.

1. Effektiv planlösning

Renoveringar som ger en bättre och mer effektiv planlösning brukar generellt öka värdet på bostaden. Detta kan innebära:

  • Fler sovrum eller badrum
  • Mycket förvaring (garage, förråd och källare)
  • Stora kök och matplatser

2. Kök, badrum och altan

När det gäller rum/platser i bostaden som mest lönar sig av en renovering så är det altan, kök och badrum.

badrum kök

Altan

Altan är det bästa renoveringsobjektet för att få ett ökat värde på bostaden. Om du bygger en fin altan kan du få nästan dubbelt så mycket som du investerat tillbaka. Ifall det finns en fin utsikt och den ligger i söderläge är det ett bonus.

Kök

Att renovera det gamla slitna köket till något mer modernt, ljust och stort kan vara en bra investering. Dock är kök ett utrymme som man ofta anpassar efter sina behov, vilket också ökar risken att det inte passar köparen. Om du ska göra en köksrenovering bör den alltså vara väldigt genomtänkt.

Badrum

Med badrum, precis som med kök, kan det vara svårt att göra en renovering som kommer falla alla in i smaken. Tänk därför alltid på att storlek, förvaring och funktionalitet är det viktigaste. Fråga även gärna din mäklare om råd.

3. Välj neutrala färger

När du ska börja renovera är det bra om du väljer neutrala färger och material. Detta lönar sig i slutlängden då det är svårt och väldigt dyrt att byta ut material i till exempel kök och badrum.


Letar du efter inredningstips?

Kolla in vår instagram där vi delar inredningstips, inspiration och behind the scenes av renoveringar.


4. Ha en röd tråd

matplats

En av de viktigaste sakerna att tänka på vid renovering är att hålla en röd tråd genom hela bostaden. Se till att du har en enhetlig stil i alla rum.

5. Anpassa renoveringen

Sist men inte minst: tänk på att alltid anpassa renoveringen efter bostadens byggår, stil och område. Renoveringar som ändrar bostadens hela karaktär och som inte anpassas efter byggår brukar inte löna sig i slutändan. Håll dig istället till husets karaktär.


Behöver du hjälp med renoveringen hemma? Anlita en Runner som tar hand om målningen, tapetseringen eller köksmonteringen på ett smidigt, proffesionellt och noggrant sätt.

Läs mer om vad du kan få hjälp med på  www.taskrunner.se eller ladda ned vår app.

appstore-button  google-play-sv