När det finns för mycket som ska göras kan man ofta känna sig överväldigad och börja prokrastinera istället. Vilket i sin tur leder till ineffektivitet och dålig produktivitet. Vi har samlat några tips på hur du enkelt ökar din produktivitet och får mer gjort.

Att vara produktiv innebär inte att göra flera saker på en gång eller att få en massa gjort på kort tid. Produktivitet handlar istället om att göra saker effektivare och använda sin tid på bäst möjliga sätt. Nedan finner du några enkla tips på hur du ökar din produktivitet.

Prioritera och planera dina uppgifter

När mycket ska göras är det viktigt att planera. Sätt dig ned en stund på t.ex. Söndagskvällen och planera veckan som kommer. Ta med viktiga datum, skriv ned möten och gör en lista på saker som behöver vara klara i slutet av veckan. Välj ut de tre viktigaste sakerna från listan och prioritera dessa. Detta gör dig något att fokusera på under veckan.

Gör en sak i taget

Även om man kan tro det så är multi-tasking inte lösningen till en ökad produktivitet, utan det är snarare tvärtom. För att göra saker ordentligt krävs fokus. Ta fram prio-listan och fokusera på att få den färdig. Att jobba på detta sättet, utan att ha flera bollar i luften, leder till effektivitet och bättre utförda projekt.


Få mer tid till det som är roligt

Med TaskRunner-appen kan du få hjälp med allt från IKEA-montering till transport och trädgårdsarbete.

Spara tid genom att ladda ned appen idag och få de där jobbiga sakerna avbockade från “Att göra”-lista.


Rensa ut och organisera

Ett skrivbord fyllt med papper eller ett kök som översvämmar i gamla kartonger och burkar leder till oreda och skapar ofta stress hos oss. Detta kan leda till minskad effektivitet och produktivitet. Att ha en organiserad omgivning påverkar din produktivitet på ett positivt sätt  – “Clean space, clean mind”, som man säger. Så se därför till att rensa ut oredan på skrivbordet och bli av med skräpet i köket för en ökan produktivitet både hemma och på jobbet.

Prioritera ditt välmående

Ibland blir veckorna bara lite för stressiga, vilket kan leda till att tiden för vila och avslappning hamnar längst ner på listan. Oavsett hur lång din “Att göra”-listan är så är det väldigt viktigt att du hittar tid för dig själv och ditt välmående. Försök att klämma in något kort träningspass under dagen, meditera 5 minuter på morgonen eller läs en god bok innan du går och lägger dig på kvällen.

Du behöver inte vara superhjälte

Ofta tar vi mycket stolhet i att klara av så mycket som vi kan på egen hand. Men du behöver inte hänga upp gardinstången själv eller montera barnens nya byrå. Prioritera din tid, slappna av i slutet av dagen och låt någon annan ta hand om de där mindre viktiga sakerna.

 

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se