Sommaren närmar sig med stormsteg och det är nästan så att man känner grillukten i luften. Har du en uteplats som inte riktigt är redo för sommarens grillfester? Vi ger dig några smarta tips på hur du inreder din uteplats.

Inred för umgänge

Uteplatsen är ett utrymme för umgänge och familjehäng. Inred därför din uteplats med syftet av att det blir, precis som ett vardagsrum, ett hemtrevligt utrymme som uppmanar till umgänge. Det ska kännas som ett avslappnat och mysigt ställe med plats för gäster.

Möblera flexibelt

utomhusmöbler

Har du gäster över är det viktigt att det finns gott om sittplatser och rätt möbler runtomkring. Möblera därför utrymmet flexibelt. Skaffa lätta stolar, mysiga kuddar och dynor som kan fungera som extra sittplatser och avlastningsbord som är enkla att flytta på.

Glöm inte skugga

Under sommaren är det skönt att kunna ha en plats på uteplatsen med lite skugga. Att skapa skugga på uteplatsen behöver inte vara komplicerat. Borra upp en markis, använd ett segeldukstak eller helt enkelt ett solparaply.


Behöver du hjälp med att omvandla din uteplats?

På TaskRunner kan vi hjälpa dig att olja in altanen, borra upp markisen, montera grillen och mer.

www.taskrunner.se 


Skapa myskänsla

mysig uteplats

Inred uteplatsen så att du skapar en myskänsla. Uteplatsen ska kännas som en förlängning av hemmet med en hemtrevlig och ombonad känsla. Här gäller det att använda många filtar, kuddar och mysiga ljusslingor.

Fixa grillplats

Sist men inte minst – skapa den perfekta grillplatsen för sommarens grillfester. Den perfekta grillplatsen behöver inte alls vara något stort eller komplicerat. Köp en grill, montera ihop den och ställ några snygga utomhusmöbler runtomkring. Tänk alltid på säkerheten vid din grillplats; ha en brandsläckare och vatten nära till hands.


På TaskRunner erbjuder vi dig hushållsnära tjänster som förändrar ditt hem. Vi kan hjälpa dig med allt från att måla om sovrummet, borra upp TV:n i vardagsrummet till att lägga en ny altan eller plantera nytt i trädgården.

appstore-button  google-play-sv