unnamed

TaskRunner tipsar dig om fem smarta “monterings-hacks” för att göra det enklare och snabbare att sätta ihop dina möbler. Känner du ändå inte för montera den där bokhyllan eller garderoben själv? Inga problem! Våra Runners kan hjälpa dig med det i helgen.

Skippa insexnyckeln
Visst är det bra att man får med sig de “verktyg” som behövs för att montera möbeln? Men kom igen, hur många gånger har man inte stått och svurit över insexnyckeln? Det kommer gå mycket enklare och snabbare om du utrustar dig med en skruvdragare som tillåter att byta mellan olika bits. Kom ihåg att använda skruvdragaren på låg hastighet så att du inte skadar möbeln.

Ha en bricka till hands
När man köper möbler följer det som bekant med en plastpåse med de skruvar, nycklar eller träpluggar som behövs till monteringen. Något som är mindre kul är om någon av dessa smådelar försvinner. Tipset är att ha en bricka till hands där du lägger ut alla smådelar som har följt med i paketet.

Vad behöver du hjälp med?

Använd ett vattenpass
För att stilla perfektionisten inom dig kan ett vattenpass komma bra till hands. Vissa telefoner har en inbyggd “kompass”-app som kan vara användbar annars investera i ett vattenpass. Du vill väl ha perfekt justerade ben på din nya möbel?

Gummihammare framför hammaren
För många möbler som ska monteras behövs det träpluggar för att sätta samman de olika delarna. Det brukar krävas ett hårt slag för att träpluggen ska komma på plats ordentligt. Använd i dessa fall hellre en gummihammare som sprider ut kraften mer jämnt och minska risken för repor.

Skapa utrymme
Innan du sätter igång är det bra att skapa utrymme. På så sätt kommer du lättare komma åt när du monterar och förhoppningsvis göra det hela i en lite mer ergonomisk ställning. Att lägga en matta under möbelns delar kan skydda ditt golv från fula repor.

Känner du ändå inte för att montera möbler? Helt okej! Någon av våra händiga Runners kan hjälper dig med  IKEA-monteringen redan idag.

Skapa ditt uppdrag och få hjälp idag!