Hösten kanske för med sig regn och ruskigt väder men det är även den perfekta årstiden för mysiga aktiviteter med hela familjen. Vi har samlat våra favoritsaker att göra under hösten.

1. Baka 

Hösten är som gjord för mysiga kvällar fyllda med mjuka kakor, nybakade bullar och varm choklad. Så pröva att baka ett nytt recept av kakor eller kanelbullar medan regnet slår mot fönsterrutan. För vi vet ju alla att få saker i livet slår doften av nybakade kakor som sprider sig i hela hemmet.

2. Ha en filmkväll

Finns det något mysigare en att krypa sig ner i soffan under en filt och kolla på film med en massa goda snacks till hands? Vi skulle vilja påstå att det i alla fall är en av de topp tre mysigaste aktiviteterna man kan göra under de mörka höstkvällarna.

3. Gå på spa

Hösten kan vara en hektisk period fylld med möten på jobbet, lämningen av barnen på förskolan, vardagsrutiner och missade bussar. Därför kan det vara skönt att unna sig lite extra avslappning i form ett besök på spa. Det finns inget bättre en att sitta i en varm bastu när det är kallt ute eller att få en massage som gör vilken stresstig dag som helst bättre.

4. Plocka svamp

Varför inte ta ut hela familjen till närmaste skog och leta svamp? Augusti och september brukar vara bäst tid på året för att plocka svamp men du kan hitta svampar även under oktober och november. Glöm inte att komma välförberedd till din svamputflykt – lär dig hur de godaste svamparna ser ut innan, ta på er varma kläder och ta med en korg att lägga era goda fynd i.

5. Gå på tivoli

Både Gröna Lund i Stockholm och Liseberg i Göteborg har en massa roliga aktiviteter under hösten som är alla runt Halloween. Skräck är helt enkelt temat under höstlovet, där de olika nöjesparkerna fylls med skräckinjagande karaktärer, tematiserade områden och där spökhusen blir extra läskiga. Kanske inte en jättemysig aktivitet om man är lättskrämd med det kan vara riktigt kul för hela familjen!

6. Gå på spökvandring

Är Tivoli inte ens grej men man vill fortfarande spendera Halloween med kalla kårar så kan man instället boka in en spökvandring. Är man i Stockholm under hösten så ordnas en massa spökturer i Gamla Stan. Under 90 minuter får man följa med på en vandring fylld med läskiga, levande historier.

7. Skapa halloweenpumpor

Sist men inte minst; samla hela familjen, sätt på mysig musik och ta er an den traditionella halloween-aktiviteten av att skära ut pumpor. Skapa era egna personliga pumpor av era favorit tv-karaktärer, andra familjemedlemmar eller kör helt enkelt på den traditionella pumpan. För att göra allting ännu spännande kan ni hålla en liten tävling för bäst pumpa.

Frigör din tid till alla dessa mysiga höstaktiviteter genom att låta TaskRunner ta hand om krattningen av löven, upphängningen av lampan eller körningen av skräpet till tippen.