November innebär mörkare kvällar, regniga dagar och fler timmar spenderade hemma. Så passa på att få in lite höstinredning hemma för att njuta av en mysig höst. Vi ger dig några enkla inredningstips som ger ditt hem en höstkänsla.

1. Ta in höstfärgerna

När det gäller höstfärger så kan du gå åt två olika håll; den mörkare, dovare stilen eller den varmare och ljusare stilen.

Om du väljer den varmare färgstilen så kan du satsa på guldiga toner, röda, gröna och gula nyanser. Denna typen av stil är mer energirik och färgstark.

Vill du hellre satsa på den andra stilen så kan du få in mer dova nyanser och mjuka textiler i mörkare tapping. Det ger en mer ombonad känsla som får in lugn och ro till rummet.

2. Lägg till punktbelysning

lampor

Hösten för med sig mörkare kvällar vilket innebär behov av bra belysning hemma.

Addera punktbelysning i hörnen, häng upp ljusslingor och placera ut fler lampor. Det höjer mysfaktorn direkt.

3.Byt ut textilerna

För höstinredningen är det dags att byta ut de ljusa, skira sommargardinerna mot lite tyngre, tjockare och mörkare sådana. Sammetstyger och mörkare färger på gardinerna ökar även mysfaktorn.

Passa även på att byta ut sängkläderna och fylla fåtöljer och soffor med mysiga plädar och varma filtar – ett måste för höstinredningen.


Letar du efter fler inredningstips?

Kolla in vår instagram där vi delar inredningstips, inspiration och annat kul.


4. Byt ut de mindre detaljerna

kaffe, böcker

Har du tröttnat lite på din inredning så räcker det oftast med att byta ut de mindre detaljerna. Det kan till exempel vara att hänga upp en ny tavla i vardagsrummet eller byta ut en inredningsdetalj som står på bokhyllan.

Testa dig fram och lägg gärna till något oväntat som bryter av och skapar en mer märkvärd förändring.

5. Bjud in naturen

Välj naturliga material när du ska inreda för hösten. Fler och fler företag på inredningsmarknaden satsar på hållbara och naturliga material. Så om du ska ta in något nytt i inredningen i höst, så satsa på att ta in naturliga material som trä, linne, vass, halm och bambu.

6. Ta in växter

Gröna växter livar alltid upp ett rum oavsett årstid utanför fönstret. Förutom klassikerna som Fredskalla, Monstera och Fikus, så kan du även ta in lite löv, kvistar och annat som du hittar ute i naturen under söndagspromenaden.

7. Levande ljus

vita stearinljus doftljus

Det bästa höstmyset är alltid levande ljus. Tänd ljus överallt hemma; ett fint doftljus i badrummet, ljusstakar på matbordet och några doftljus vid soffbordet för en mysig filmkväll. Ju mer ljus, desto bättre. Glöm bara inte att släcka ljusen när du lämnar rummet!


Hösten brukar vara en ganska stressig period fylld med möten, sjuka barn och full fart både hemma och på jobbet. Då kan det vara svårt att hinna med de där mindre fixen hemma, som borra upp nya hathyllan eller montera ihop garderoben.

På TaskRunner kan du få hjälp med allt från möbelmontering till krattning av löv och målning av hallen. Läs mer om våra tjänster på www.taskrunner.se 

appstore-button  google-play-sv