Sommaren är den perfekta tiden för att pyssla runt om i trädgården. När vädret är fint är det bra att passa på att städa i skjulet eller rensa bort ogräset. Vi har samlat 5 saker att få hjälp med i trädgården.

1.Klippa häck 

hjälp i trädgården

Sticker häcken upp lite för högt och täcker sommarljuset in till trädgården? Då kan det vara dags att klippa till häcken en del.

Att klippa häck kan dock vara ganska krävande. Se till att ha rätt verktyg och hålla en rätt linje när du klipper häcken.

2.Rensa ogräs och klipp gräsmattan

Att snygga till trädgården är A och O under sommarmånaderna. Börja med att snygga till tomten; rensa ogräset mellan stenplattorna, sopa bort grus och skölj av annan smuts.

Se även till att trimma till gräsmattan och vattna den ifall månaden varit ovanligt varm och torr.

3. Återvinna trädgårdsavfall

hjälp i trädgården

Efter vintern och våren kan det ligga en hel del fallna kvistar och torkade löv runt omkring i trädgården och på tomten. Se till att kratta upp det och samla i säckar för att sedan köra till återvinningen 


Behöver du hjälp med transporten av jordsäckar eller krukor från närmaste blomsterhandel? På TaskRunner kan du snabbt och smidigt boka transport från A till B.

Boka transport


4.Så och plantera nytt

hjälp i trädgården

Hitta ett nytt sommarprojekt – börja plantera en sommaräng eller ett litet grönsaksland. Det finns en massa frön som sås enkelt och ger snabba resultat. Dessutom är det superkul att kunna komma ned till trädgården om sommarmorgonen och plocka färska jordgubbar till frukosten.

5.Behandla altandäcket

Att få stickor i fötterna från altandäcket är ingen höjdare. Innan man börjar med sommarhänget ute på altanen är det därför bra att se till att slipa och behandla det altandäcket. Med rätt behandling kommer altanen se snygg ut många år framöver.


Hjälp i trädgården? 

Ibland kan det vara skönt att få lite extra hjälp med ogräsrensningen eller beskärningen av träden. På TaskRunner har vi 100-tals utbildade trädgårdsskötare som kan hjälpa dig med detta. Ladda ned appen, skapa ett uppdrag och få en fin trädgård i sommar.

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se