Semestertiden är här även om den ser ganska annorlunda ut i år. Oavsett om du spenderar semestern ute på landet eller inne i stan, finns det en massa kul att göra. Vi har samlat 5 roliga hemmaprojekt för dig som känner sig kreativ i sommar.

1. DIY-möbler 

Är du sugen på ett roligt hemmaprojekt som inte kräver för mycket kunskap eller verktyg? Då är ett DIY-projekt där du omvandlar möbler perfekt för dig.

Om du har en möbel som stått hemma i fler år men kräver lite uppfräschning eller hittat ett nytt loppisfynd som behöver en liten uppgradering, så finns det några sätt att ge dem ett helt nytt utseende. Oftast räcker det med lite ny färg, men det kan också vara kul att byta ut knoppar eller skruva till nya ben. Dessa små ändringar kräver inte mycket arbete med ger supersnygga resultat.

2.Måla fönster och dörrkarmar

hemmaprojekt

Mörkare detaljer som svarta fönster och dörrkarmar är något som är supertrendigt bland annat i ljusa och modernt inredda hem. De mörka detaljerna bryter nämligen av den ljusa inredningen och skapar en snygg kontrast.

Att måla om fönster, dörrkarmar och lister mörkt kan vara ett enkelt, billigt och snyggt sätt att införa lite nytt liv i inredningen hemma.


Behöver du hjälp med ditt sommarprojekt?

På TaskRunner kan vi hjälpa dig med allt från målning av altanen till rensning i trädgården.

Skapa ett uppdrag


3. Platsbyggd förvaringslösning

Klagar du alltid på för lite förvaring hemma? Sommaren är den perfekta tiden att äntligen ta tag i detta.

Börja med att gå igenom alla förvaringsplatser hemma och rensa det som inte längre behövs. Skänk bort det som fortfarande är i gott skick till närmsta second-hand butik och kör resten till återvinningcentralen.

Sen är det dags att ta tag i hemmaprojektet och bygga egen förvaring. Har du alltid drömt om en platsbyggd bänk eller garderob? Då är det dags att ta tag i hammaren och sätta igång.

4. Egen pergola i trädgården

En pergola kan vara en härlig plats för både avkoppling och umgänge, men även för växter för den trädgårdsintresserade. Att bygga en pergola är det perfekta hemmaprojektet under sommaren. Inred den med sköna solsängar, plantera härliga växter och häng upp ljusslingor för en extra mysfaktorn om kvällarna.

5. Installera en hängmatta

Sist men inte minst – ta ditt utehäng till nästa nivå genom att installera en hängmatta ute i trädgården eller på balkongen om du har möjlighet till det. Sen är det bara att njuta av semestern genom att spendera kvällarna i hängmattan med en god bok och ett glas vin.


Behöver du hjälp med ditt hemmaprojekt?

Saknar du rätt verktyg för att borra upp tv-bänken på väggen eller kunskaper för att måla om väggarna i sovrummet? På TaskRunner har vi 1000-tals duktiga och erfarna Runners som är redo att hjälpa dig med ditt hemmaprojekt.

Ladda ned TaskRunner-appen, skapa ett uppdrag och få hjälp redan idag.

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se