December och jultiden kan för många vara den mest hektiska och stressiga tiden på året. Istället för en mysig tid spenderad med familjen är man ofta fylld med julstress. Vi har listat några enkla tips på hur du hittar lite julefrid i år och minskar julstressen.

Börja med en plan. Det är viktigt att skriva ned allting så att man får en överblick av vad som behöver göras och köpas innan jul. Se även till att dela upp de olika uppgifterna mellan familjemedlemmarna och sprida de över en längre tidsperiod så att inte allting hänger kvar sista dagarna innan jul.

2. Få julgranen hämtad och levererad

Är du en person som älskar att ha en levande gran vid jul? Vi tycker i alla fall att en vacker, levande julgran är en av de bästa delarna med julen. Men att försöka hämta den nya julgranen brukar alltid visa sig lite mer komplicerat än vad man trott från början. Låt någon annan ta hand om transporten så kan du fokusera på om juldekoreringen istället.

 

3. Få hjälp med julklapparna

Har du en hög med julklappar som behöver slås in men ingen tid eller lust att slå in dem? Du kan alltid ta hjälp av ett par extra händer för att få julklapparna inslagna – utan stress och papperssår.

4. Hitta balansen

När stressnivån stiger i kroppen är det bra att ge sig ut i naturen och ta lite frisk luft. Glöm julklapparna och matlagningen för en dag och gå ut med barnen för att åka pulka eller ta en promenad vid vattnet. Se även till att varva ned på kvällen genom att sätta dig med någon bok eller framför en julfilm. Oavsett vad du väljer att göra tänk på att vara i nuet och njuta av stunden. Det kommer definitivt lyfta ditt humör och minska stressen som du känner.

5. Försök inte att göra allt helt själv

Och sist men inte minst – tänk på att du inte behöver göra allting själv. Är det du som står för julmiddagen i år? Be vänner och familj att ta med sig olika maträtter och desserter så att allting inte ligger på dina axlar.

Har lampan i vardagsrummet slutat fungera eller benet på matbordet lossnat precis lagom till jul? Glöm inte att du kan få snabb hjälp av en handyman.

Ladda ned TaskRunner-appen och skapa ditt jul-uppdrag redan idag.

 

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se