Letar du efter inspiration och idéer till ett nytt sommarprojekt där hemma? Vi tycker det är superkul att piffa upp uteplatsen eller balkongen när vädret är så fint. Därför har vi samlat 4 roliga idéer för balkong och uteplats.

1. En hängande vägg-trädgård

uteplats

Att hänga upp växter på väggen är ett modernt och snyggt sätt att lägga till mer växter som inredning hemma.

Innan du bestämmer dig för vilka växter som du ska hänga upp på din vägg-trädgård, bör du bestämma om du vill skapa den inomhus eller utomhus och göra ditt val därefter. Om du inte har en grön tumme, så går det lika bra att välja växter som kräver lite uppsyn så som kaktusar och suckulenter.

2.Häng upp en hängstol eller hängmatta 

Hängstol eller hängmatta kan nog vara den mysigaste möbeln för din balkong eller uteplats. En hängmatta är den perfekta platsen att spendera sköna sommarkvällar på.


Behöver du hjälp av en hantverkare som kan behandla altanen eller måla balkongräcket? På TaskRunner kan du snabbt och smidigt boka en Runner redan idag.

Boka hanteverkare


3. Gör ett eget växtterrarium

uteplats

Växtterrarium är ännu en trend från 70-talet som gjort en comeback i svenska hem de senaste åren. ‘

Att skapa ett växtterrarium är enkelt, även för de oerfarna växtälskarna. Inne i glaskupan skapar växterna nämligen ett eget ekosystem, som med fotosyntesens hjälp i princip sköter sig själva. Och det bästa av allt? När du skapar ett eget växtterrarium får du själv välja storlek och form på glaskupan samt plantera dina absolut favorit kaktusar/tropiska växter och suckulenter.

4. Plantera en köksträdgård

uteplats

Om ditt mål för denna sommar är att ha en färska grönsaker, frukter och örter nära till hands är att plantera en köksträdgård det perfekta projektet för dig.

En köksträdgård är ett utmärkt tillägg till din bakgård, uteplats eller balkong. Dessutom är det superenkelt att skapa en sådan. Skaffa några träboxar, plantera dina frön och sen är det bara att vänta på färska grönsaker att växa fram.


Hjälp med ditt sommarprojekt?

Behöver du måla fasaden, riva det gamla skjulet eller bygga till altanen på din uteplats, kan det vara bra att ta hjälp av en duktig hantverkare. På TaskRunner har vi 100-tals duktiga hantverkare som kan hjälpa dig med ditt projekt i sommar.

Ladda ned appen, skapa ett uppdrag och få extra hjälp i sommar.

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se