När vinterkylan släpper och solen börjar kika fram oftare är det dags att vårstäda i trädgården. Vi har samlat några saker du bör ta hand om i trädgården inför våren.

Kratta löv och rensa i rabatterna

När gräsmattan har torkat upp är det bra att ta en runda runt om tomten och kratta bort löv, kvistar samt rensa bort grus och annat sly. Ta även en titt i rabatterna och städa upp runt om. Du kan toppa rabatterna med kompost eller några centimeter barkmull.

Ta hand om trädgårdsredskapen

Innan trädgårdssäsongen kommer igång på riktigt är det bra att se över alla trädgårdsredskap. Tvätta av redskap och kurkor ordentligt innan du använder dem. Ordna redskapen så att du har lätt tillgång till dem för all framtida trädgårdsarbete.

Rensa ogräset

agriculture-backyard-blur-296230

När marken inte är frusen längre är det bra att direkt börja med ogräsrensningen. Dra upp ogräset innan det sätter frö annars kan det sprida sig väldigt snabbt. Ogräs som bland annat maskrosor och tistlar måste du gräva upp ordentligt tillsammans med rötterna så att de ska försvinna helt.

Beskär buskar, häckar och träd

Efter den långa vintern finns många grenar och kvistar som har torkat ut och behöver klippas av. Beskär buskar, träd och häckar så att de kan få nytt liv i vår. April är även en bra månad för att klippa ned perenner. Du kan även använda långsamverkande gödsel för att gödsla unga träd, häckar och bärbuskar.

Förberedd en fin uteplats

1.FB-mån

Det kan vara bra att städa upp balkongen eller uteplatsen inför våren för att ha en mysig plats att njuta av solen på. Städa altanen från löv och annat skräp. Damma av och putsa utemöblerna samt pynta till med lite nya prydnadskuddar och filtar. Du kan även byta ut eventuella krukväxter och inköpa några av säsongens favoriter så som

Vi hjälper att vårstäda din trädgård redan idag. Anlita en Runner med gröna fingrar på vår hemsida eller direkt i appen.

appstore-button  google-play-sv
Källor: villalivet, alltombostad