jo-szczepanska-57782

Oavsett om du tar till experthjälp eller utför renoveringen helt själv finns det misstag som du bör undvika – erfarenhet kommer aldrig kunna garantera en stressfri och lyckad renoveringsprocess. Vi listar de vanligaste renoveringsmisstagen för att du ska lyckas med ditt projekt!

Impulsrenovera

När inspirationen glöder kan det kännas helt rätt att sätta igång direkt. Att sätta igång utan plan slutar oftast dock aldrig bra. Om du till exempel ska renovera badrummet och inte kan bestämma dig om du ska ta ner väggen eller handfatet och gör båda sakerna samtidigt kan det resultera med att du till sist står där i ett totalt kaos. Börja helt enkelt alltid med att steg för steg tänka igenom hela renoveringen. Att renovera är ett stort åtagande och inget som ska göras impulsivt.

Ta hjälp av någon som vet hur man gör, boka ditt uppdrag idag!

 

kari-shea-207221

Designa utan tanke

Något som är viktigt är att designen och inredningen genomförs efter att du har bestämt dig kring syftet med renoveringen. Renoverar du för att enbart höja värdet på fastigheten eller för att du själv vill göra det mer personligt och ombonat då du ska bo där i ett par år till? Med detta sagt bör du inte lägga ner svett, tid och tårar på ett drömkök som du ändå inte kommer njuta av om du ändå planerar att sälja bostaden inom en överskådlig framtid.

Otillräcklig planering

Att tänka i sekvenser kan hjälpa dig att få en bättre uppfattning kring hur du ska lägga upp din renovering. Ett av de vanligaste misstagen är nämligen att man påbörjar en renovering utan att ha stenkoll på vad som pågår runt omkring en och hur detta således kommer påverka renoveringsprocessen. Genom att visualisera vad du vill uppnå och göra en steg för steg plan gör det att du ha kontroll genom hela processen. Både tidsplanen och budgeten bör vara planerad i sekvenser i riktig projektledningsanda.

taduuda-76964

Bristande kompetens

Om du gör hela renoveringen mestadels själv, se till att du eller personer som hjälper dig är tillräckligt kompetenta för att genomföra uppdraget. Utbilda dig själv genom Google, YouTube och tips från din lokala bygghandel. Prata igenom dina renoveringsplaner med familj, vänner och en erfaren hantverkare för att ta pulsen på dina idéer. Är de genomförbara förutsatt den kompetens, tidsplan och budget som du har i dagsläget?

Tight budget

Att man spräcker budgeten är nog det vanligaste misstaget av alla. För att undvika detta bör man ta hjälp av professionella hantverkare med lång erfarenhet av renoveringar som vet hur mycket som går åt i tid och pengar. Gör research och fundera på alla förväntade och oväntade utgifter som kan dyka upp på vägen. Avsätt en budget för “oväntade situationer” så att du kan lösa det som oväntat uppkommer och snabbt gå vidare.

Behöver du hjälp? TaskRunner fixar det som du inte orkar.