1. Det finns för många dekorationer

Visst är det fint med dekorationer, foton på familjen och doftljus, men fyller du varje hylla med en massa inredningsprylar, kommer även ett stort rum kännas litet. Ja, det är kul att dekorera, men du måste begränsa antalet prydnader.

bloggpost2

Lämna istället några av dina ytor blanka eller minimalt dekorerade. Rummet kommer inte att kännas lika plottrigt och dessutom undviker du en massa onödigt arbete när du ska borsta av damm.

2. Det finns för lite ljus

Rum som har mörka väggar eller små fönster kommer alltid att kännas trånga. Den mörka färgen absorberar ljus som leder till ett ännu mörkare rum. Allt detta resulterar i att rummet ser mycket mindre ut än vad det egentligen är.

blogg3

Fundera på att måla rummet en ljusare färg och häng ljusa gardiner vid fönstren. För att ljusa upp ett rum ännu mer, kan du även hänga en spegel mittemot fönstret så att den kan reflektera tillbaka naturligt ljus. I mörka hörn kan du använda stora golvlampor.

3. Kablarna ligger framme

Vi lever i en värld där vi hela tiden behöver vara uppkopplade, vilket leder till en massa oattraktiva kablar liggandes på våra golv. Har du en massa kablar liggandes huller om buller kommer rummet definitivt se mycket stökigare ut än vad det är.

Det finns en massa smarta lösningar som hjälper dig att gömma kablarna mot väggen, under mattan eller fastspända bakom möbler. Pröva själv och se hur mycket bättre rummet kommer att se ut.

4. Det är för mycket färg och matchande mönster

Precis som vid över-dekorering är det inte smart att fokusera för mycket på en färg och ett mönster-tema. Ofta flyter färgerna och det matchande mönstret ihop till en enda massa som blir jobbigt för ögat.

blogginlagg

Ett mycket smartare sätt att inreda ett rum på, är att använda accentfärger. Har du t.ex. ett rum med vita väggar och ljusa möbler, kan du använda en blå eller grön färg för dina gardiner, prydnadskuddar och tavlor. Det livar upp rummet utan att förminska det. Du kan även göra samma sak genom att mixa olika mönster.

Behöver du hjälp med ditt inredningsprojekt? Våra Runners skruvar upp hyllorna, borrar upp nya TV:n och monterar ihop IKEA-garderoben. Få hjälp genom att skapa ett uppdrag på www.taskrunner.se eller genom vår app. Appen är tillgänglig för iPhone och Android.

nyhetsbrev-1