Trenderna för höst och vinter handlar om hållbar inredning och inredning som ger oss lite lugn och ro för de kommande månaderna. Det innebär allt från inbjudande möbler, handmålade vaser till en organiserad hemarbetsplats. Vi delar med oss av 5 inredningstrender för höst och vinter.

1. Retro

Inspireras av 60- och 70-talet när du ska inreda för hösten. Använd mjuka material, dova kulörer, runda former och mustiga färger.

Välj jordnära färger och varma toner av brunt; allt från chokladtoner till ljust sandfärgat.

2. Rundande och inbjudande möbler

rund fåtölj

Under denna höst och vinter letar vi gärna efter en lite lugnare och mjukare tillvaro vilket kommer fram i inredningstrenderna.

Därför är även rundade möbler något som ofta dyker upp inom inredningsvärlden. Detta gäller främst fåtöljer och soffor men även lampor och bord.

Det är även viktigt med att möblerna ska kännas inbjudande och att t.ex. soffan är fylld med kuddar och textiler för en ombonade känsla.

3. Naturliga material

Användning av hållbara och naturliga material är en av största inredningstrenderna inte bara för höst och vinter, men något som troligtvis kommer stanna med oss framöver.

Du kan till exempel använda dig av material som ek, bambu, linne och ull. Blanda dessa sedan med inredningsdetaljer som du hittat på loppis eller i en second hand-butik. Dessa får gärna vara keramik, stål och rosenkvarts.


Letar du efter fler inredningstips?

Kolla in vår instagram där vi delar inredningstips, inspiration och annat kul.

Följ oss på Instagram


4. Personligt hemmakontor 

hemmakontor

Inredningen av hemmakontoret är extra viktigt i år, så satsa på att lägga ned mycket kärlek och tid till att inreda det perfekta hemmakontoret.

  • Ta ut svängarna och inred personligt, kreativt och med design som berör dig och som du inspireras av varje dag. Byt ut konsten och inredningsdetaljerna ofta om du känner att du behöver motivation.
  • Investera i bra och ergonomiska möbler och ge dem en ombonad känsla med hjälp av textiler.
  • Välj en stil som passar dig och go all out

5. Färgstarkt och konstnärligt

röd vas

Få in lite färg och drömmiga föremål in i  vardagen, gärna starka kulörer och konstnärliga former. Även denna inredningstrend inspireras av 60- och 80-talet med sin lekfulla design och energistarka nyanser.


Behöver du hjälp med att hänga upp en hylla eller måla om i hallen? På TaskRunner hjälper dig med allt du behöver för att fräscha upp inredningen.

Läs mer om våra tjänster på www.taskrunner.se 

appstore-button  google-play-sv