Kylskåpet är en av de viktigaste delarna i köket. Ofta blir det så att vi packar den med för många produkter och det blir svårt att hitta något. Vi på TaskRunner har samlat de bästa tipsen för hur du ska lyckas hålla ordning och reda i ditt kylskåp. Så att ditt kylskåp ska hålla längre och att du ska kunna hålla en bättre överblick över dina produkter. 

1. Städa och rensa

Börja med att tömma allting från ditt kylskåp. Släng gamla grönsaker och bortglömda rester. Det är viktigt att städa kylskåpet regelbundet. Planera in en dag en gång i veckan när du torkar av. i hela kylskåpet.

2. Ha rätt temperatur

Temperaturen i kylskåpet ska ligga på 4-5 grader eller mindre. Högre temperaturer kan medföra utveckling av bakterier och leda til att maten blir dålig i förtid. För att temperaturen i kylskåpet ska hållas gäller visa tumregler. Bland annat bör maten inte placerar för tätt intill varandra. Man bör heller inte ställa in varm mat i kylskåpet – låt det svalna först.

3. Förvara rätt

Det är alltid kallare högre upp i kylen medan temperaturen i dörren blir ojämn. På dörrarna kan du förvara saker som juicer och såser. Mjölken ska däremot helst ligga längst upp i kylen. Grönsaker och frukt ska förvaras i lådorna som ofta finns längst ner i kylskåpet.

4. Använd lådor och burkar

 masonjars.jpg

Det kan snabbt bli kaotiskt i kylskåpet när alla produkter ligger löst. För bättre ordning kan du använda lådor. Bäst är genomskinliga plastlådor som ger dig en bra överblick samt är lättast att hålla rena. Sallader och rester kan hållas i glasburkar och glaslådor.

5. Håll bättre koll med etiketter

För att göra det lätt att hitta dina produkter kan du sätta etiketter på dina lådor. Organisera till exempel efter frukt eller pålägg. På det här sättet blir det superenkelt att ha en översikt i sitt kylskåp.

Har du köpt ett nytt kylskåp som ska transporteras och installeras? Eller behöver du helt enkelt hänga upp fler förvaringshyllor i köket eller laga de trasiga skafferidörrarna? Anlita en Runner som fixar det med bara några få klick. Ladda ner TaskRunner-appen från App Store eller Google Play.