Det finns alltid lite småfix hemma; lampan har slutat fungera, handtaget på kökslådan lossnat eller så har man köpt en ny hylla som man fortfarande inte hittat tid till att montera ihop och hänga. Som tur finns det sätt att snabbt och enkelt outsourca en handyman som kan göra allt det där åt dig. Men hur går du till väga för att anlita hantverkare? TaskRunner har samlat några tips för dig som vill anlita hantverkare via vår app.

Var noga med din beskrivning

Det är superviktigt att du är riktigt noga när du beskriver vad det är du behöver ha hjälp med. Tänk på att Runnern som ska utföra jobbet måste ha en hel del information för att han eller hon ska kunna buda på ditt uppdrag.

Några viktiga detaljer att ha med i din beskrivning av uppdraget:

  • Omfattningen – Hur stort är uppdraget egentligen? Vad är det exakt som ska göras? Ska en hylla både monteras och borras upp på väggen? Eller ska den endast borras upp? Var så noga som möjligt så att Runnern kan estimera hur lång tid arbetet kommer att ta.
  • Verktyg – Det är även bra att nämna vilka verktyg som behövs för att utföra arbetet. Ska TV:n borras upp på en betongvägg? Nämn materialet på väggen och att en borrmaskin behövs.
  • Mått – Det är värt att nämna mått som är viktiga för uppdraget så som till exempel höjden på taket där gardinstången ska hängas upp.

Exempel på en bra beskrivning:

Skärmavbild 2018-10-04 kl. 10.31.58

Lägg till bilder

En bild säger mer en tusen ord är något som stämmer även i den här situationen. Ofta vill Runners se vad det är exakt som behöver fixas och frågar uppdragsgivaren om bilder. Så se till att ladda upp några bilder när du skapar uppdraget, för att göra det så förståeligt som möjligt för alla Runners som budar.

Sätt rättvist pris

Det kan vara svårt att själv avgöra hur mycket som du bör betala för att få ditt handyman-uppdrag utfört. Tänk på alla aspekter av det utförda arbetet: tiden som det kan ta, omfattningen och expertisen som behövs. Våra Runners är duktiga på att sätta bud själva men du kan alltid diskutera priserna med de i chatten.

Vill du ha mer hjälp med prissättningen hittar du även en lista på prisexempel under skapandet av uppdraget. Se nedan:

anlita hantverkare app

Se prisexempel här.

Kommunicera med Runnern innan du anlitar

Kommunikation är superviktigt för att uppdraget ska utföras så smidigt som möjligt. Du kan enkelt chatta med de Runners som är villiga att utföra ditt uppdrag. Ställ frågor om deras expertis eller vilka verktyg de har.

Du kan även besöka Runners profil. Där kan du läsa deras beskrivning, se deras tidigare utförda uppdrag och omdömen från andra uppdragsgivare.

Med TaskRunner kan du anlita en handyman redan idag. Det enda du behöver göra är att ladda ner TaskRunner-appen och skapa ett uppdrag.

posterapp

app-store-sv   google-play-sv