Att montera möbler kan vara frustrerande och svårt men även roligt och spännande. Vi ger dig våra bästa tips för hur du monterar dina möbler som ett proffs. 

Se till att skapa plats 

runner-ikea

För att kunna montera möblerna behöver man ofta en hel del utrymme runt omkring. Se till att flytta på saker som kan ligga i väggen och störa ditt arbete.

Följ instruktionerna noga 

Instruktionerna är där av en anledning så se till att följa de noga. Görs monteringen i fel ordning kan det leda till problem längre fram.

Ha en bricka till hands

När man köper möbler får man alltid med en eller flera påsar med skruvar, träpluggar och annat som behövs till monteringen. Tyvärr är det ofta man sitter där en timme in i monteringen och letar efter någon borttappad skruv eller plugg. Ett smart tips är att ha en bricka till hands för alla smådelar, så att man har bättre koll på dessa.


Har du ingen lust att montera möbler själv? No worries, våra Runners är bäst i stan på möbelmontering.


Skippa insexnyckeln

Det är superbra att man får med sig de olika verktyg som behövs när man ska montera ihop möbeln så som inesexnyckel. Men hur bra är egentligen insexnyckeln? Det bli mycket lättare och enklare att montera ihop möbeln om du använder en skruvdragare eller skruvmejslar.

Använd vattenpass

vattenpass

Sneda möbler är inte kul. På vissa möbler kan det synas även om det bara är någon millimeter. Använd ett vattenpass så blir resultatet mycket bättre – det lovar vi!


Har du inget vattenpass hemma? Koll in vår checklista på 7 verktyg som man alltid bör ha i verktygslådan här.


Stressa inte

Om man stressar under monteringen är det lätt att det blir fel. Arbeta i lugn takt så att slutresultatet blir bra.

Känner du fortfarande inte för att montera den där hyllan eller garderoben själv? Inga problem! Våra Runners kan hjälpa dig med det.

 

eller ladda ned appen

appstore-button  google-play-sv