Välkommen tillbaka alla läsare! Efter att ha varit i dvala i ett par år har TaskRunners blogg nu vaknat till liv igen med mig, Jonathan Carlsson, Community Manager på TaskRunner. Jag gör min praktik på TaskRunner fram till sommaren och arbetar för att du som uppdragsgivare verkligen får bud på ditt uppdraget samt att det slutförs. Jag kommer också att skriva för TaskRunners blogg under mina veckor på kontoret.

Mitt första inlägg till er kommer att handla om Olov Wiström. Olov är en mönster-Runner som är en flitig uppdragstagare som vi på TaskRunner gärna rekommenderar dig att anlita ifall han skulle lägga ett bud på ditt uppdrag. Olov har dessutom varit med som ett praktexempel på en person som nyttjar den nya trenden Delningsekonomi. Begreppet kommer ifrån engelskans Sharing economy och går ut på att skapar förutsättningar för att privatpersoner emellan skall kunna låna, dela och hyra saker utan att själv äga dem. När det kommer till tjänster så innebär Delningsekonomi att med tekniska hjälpmedel föra ihop privatpersoner så att de kan byta tjänster med varandra.

Begreppet innefattar också att en privatperson, vid sidan av ordinarie sysselsättning, genomför mindre tjänster till en annan privatperson mot arvode. Det är här som företag som Airbnb, Uber och svenska TaskRunner kommer in. I vårt fall förmedlar vi tid till den som inte hinner och pengar till den som vill tjäna en extra hacka. Om du jobbar mycket och inte hinner fixa dina hemsysslor (exempelvis fönsterputsning) så kan du med hjälp av TaskRunner on demandhitta en handyman som gör det åt dig. Du får sedan mer tid att göra det du är bäst på. Om du istället exempelvis är student och har mycket tid över så kan du ta hjälp av TaskRunner när du behöver få in lite extra pengar. Gör så många uppdrag du vill, när du kan och efteråt tjäna en hacka extra att dryga ut kassan med.

På TaskRunner tycker vi givetvis att det är roligt att Tv4 uppmärksammar delningsekonomi och fördelarna med den. Dock är vi kritiska till att de inte nämner vilka vi är samtidigt som de nämner Uber och Airbnb. Hur tänkte dem där egentligen?

Se hela klippet här:

TV-4-TaskRunner

Verkar detta spännande? Bli i så fall Runner, eller lägg ut ett uppdrag, redan idag!

Psst! Det tar bara några minuter.