Du har köpt nya köksinredningar och ska montera ditt köksskåp. Vart ska du börja och hur ska du gå tillväga? Vi går igenom den snabbaste vägen till att montera ihop ditt nya köksskåp.

Dimensioner

Första steget är att du behöver ha koll på dimensionerna på köksskåpet. Det är viktigt att du har koll på måtten i ditt kök så att installationen av köksskåpet blir rätt. Viktigt är att mäta och märka ut köket i förväg innan du sätter upp ditt nya köksskåp. Vattenpass och vinkelhaken är viktig för att kolla så ditt kök är jämt.

Du måste även göra en bedömning på om väggen är i skick för att borra upp ett köksskåp på.

Förberedelse i kök

Nästa steg är att vara förberedd, det är viktigt och gör det mycket enklare för dig under tiden du ska montera IKEA kök och köksskåp.

Vanligtvis i köket underlättar det att montera väggskåpen först. Det första du bör tänka på är att ha köket fritt från saker som kan hindra dig vid monteringen och kan stå i vägen för dig. Det är alltid lättare att göra detta steg i förväg innan du börjar montera.

Ha också koll på verktygen och tillbehören du kommer att behöva. Du kommer att behöva borra, så det är viktigt att ha en borrmaskin och skruvar förberedda.

Kolla även så att all elektronik och alla rör hamnar på rätt plats innan du påbörjar monteringen.

Montering

vita köksskåp gråa köksskåp

Följ manualen från produkten av IKEA för att montera ditt köksskåp rätt. Med ditt nyinköpta köksskåp medföljer en manual som du följer steg-för-steg.

Efter du har monterat klart köksskåpet krävs det att du fäster en anordning som håller köksskåpet på rätt plats i köket. Du borrar hål i väggen och sätter fast fästen som gör det enkelt att fästa köksskåpet på väggen därefter. Var dock uppmärksam om vilken typ av vägg du har och vilka skruvar du måste använda dig utav. För att kolla så upphängningsskenan är vågrät kan du använda dig utav ett vattenpass.

taskrunner hjälp hemma fixa montera transport hänga borra
hänga borra transport taskrunner

Installation

Nu är du snart färdig och det krävs nu bara att få upp köksskåpet på rätt plats och på rätt sätt.

Viktigt är att i förväg ha koll på om rör eller elektronik måste ha något extra utrymme.

Häng upp köksskåpet på väggen enligt manual. Alla finjusteringar kan du ändra med hjälp av skruvar på insidan. Se till så att det sitter ordentligt och dra åt alla skruvar.

Om det är ett bänkskåp så måste du också montera benen. Använd dig av passbitar för att få allt på rätt plats. Det är också viktigt att tänka på att det behövs utrymme mellan två skåp för att enkelt kunna öppna och stänga skåpdörrarna.

Att förbereda sig i förväg är viktigt, även om man vill spara så mycket tid som möjligt. Vi hoppas att med denna information har underlättat din montering av IKEA köksskåpet. Det finns mycket att tänka med monteringen på för att göra det så enkelt som möjligt och se upp för misstag.


Vi på TaskRunner har skapat en plattform just till dig där vi hjälper med att montera IKEA kök till ett bra pris på nolltid. Allt du behöver göra är att skapa ett uppdrag i vår app “TaskRunner – Få jobbet gjort” och sedan välja en av våra entusiastiska Runners. Lär dig mer om tjänsten på www.taskrunner.se

appstore-button google-play-sv