Nu är julen runt hörnet. Har du hunnit dekorera ännu? Vi har samlat några enkla tips och råd på hur du skapar julstämning hemma.

1. Dekorera med julpynt

julpynt

Det krävs inte mycket för att få in julstämningen i vardagsrummet. Ta fram granen, pynta den och ställ i ett synligt hörn. Byt ut kuddarna på soffan mot en färgskala som passar de juliga dekorationerna och komplettera med mysiga filtar. I fönstren kan du ställa fram ljusstakar och hänga upp julstjärnor. Använd grenar av gran, kransar och växter för att komplettera dekorationerna på bordet.

2. Tänd en brasa

Under de mörka, kalla decemeber-kvällarna vill man inget hellre en att krypa sig ned i soffan framför en brasa. Har du möjlighet till det så är brasa en favorit under julen.

3. Baka

Inget skriker julstämning mer en doften av nybakade lussebullar och pepparkakor som sprider sig i lägenheten.

Ta dig tiden att baka något juligt denna december. Spara även några kakor att pryda julgranen med.


Letar du efter inredningstips?

Kolla in vår instagram där vi delar inredningstips, inspiration och annat kul.


4. Slå in paket

julklapp

Att ge bort presenter och se hur glada nära och kära blir kan vara en av de bästa sakerna med julen.

Ingenting slår heller en personligt inpackad julklapp; dekorera med stämplar, band, snören, knappar och klistermärken. Glöm inte att skriva ett personlig meddelande eller ett rim på det inslagna paketet.

5. Ljuskällor

Under vinterns mörkaste dagar behöver vi lite extra ljus för att ljusa upp tillvaron. Skapa en mysig känsla hemma och höj julstämningen med flera olika mindre ljuskällor. Häng upp ljusslingor, ta fram julstjärnor och tänd doftljus.

6. Gör en egen krans

julkrans

Varför inte göra en egen krans i år? Ta lite tid med familjen och pyssla ihop kranskar av smågrenar från färsk gran. Du kan hänga en större krans på ytterdörren eller pyssla ihop några mindre kransar att lägga runt ljusstakar.

7. Var personlig

Julstämningen hemma hos dig känns som bäst när den är personlig. Oavsett om det är julgranspynt gjorda av barnen, ärvda manteldekorationer eller kanske något du gjort själv, så handlar det om det där unika som gör din julstämning just din.


Har du några sista-minuten fix du behöver ta hand om hemma innan jul? På TaskRunner kan vi hjälpa dig med att t.ex. köra bort skräpet efter julstädningen eller montera ihop nya byrån i hallen.

Läs mer om vad du kan få hjälp med på  www.taskrunner.se eller ladda ned vår app.

appstore-button  google-play-sv