Halloween är strax här och då är det kul att fylla sin tid med lite roliga Halloween-aktiviteter. Vi har samlat en kort guide på hur du skapar den perfekta Halloweenpumpan. 

Halloweenpumpor är både en rolig aktivitet och en häftig dekoration man kan ställa ut på verandan. Följ vår korta guide nedan för att skapa den perfekta Halloweenpumpan.

1. Skär ut ett lock

Det första steget är att skära ut ett lock i din pumpa. Tänk på att det krävs en riktigt bra och vass kniv – så var försiktig! Vinkla kniven utåt när du skär ut locket så att det blir större i ytterkanten och på så sätt inte trillar ned i pumpan.

2. Skrapa ut innehållet

Ta en slev eller stor sked och töm pumpan på innehållet genom att gröpa ur fruktköttet. Lämna helst ett ca 3 cm tjockt skal så att pumpan inte blir för tunn och faller ihop.

Ett tips är att ta vara på fruktköttet du gräver ut genom att använda den till att laga någon krämig pasta eller pumpasoppa!

3. Rita ett mönster

Nu är det dags att bli kreativ! I detta steget kan du använda din fantasi och rita ett kul mönster. Du kan köra på den klassiska pumpan med ögon och en läskig mun eller rita en siluett av t.ex. ett spöke eller din favoritemoji. Det finns en masa mallar som du kan skriva ut från internet och använda för att skapa din pumpa.

4. Skär ut

Sista steget är så klart att skära ut mönstret som du ritade. Detta kan vara lite knepigt och man bör vara väldigt försiktig med den vassa kniven. Se till att först göra en skåra med kniven runt om det som ska skäras ut. Tryck sedan hårt så att delarna ramlar in eller ut i pumpan. Du kan skapa fina detaljer genom att skrapa bort bitar utan att göra hål. På så sätt kan ljuset lysa igenom dem och skapa en snygg visuell effekt.

Få tid till Halloween-aktiviteter och låt oss på TaskRunner ta hand om de där jobbiga sysslorna. Vi monterar din möbler, kör skräpet till tippen och krattar löven.