Hemmaprojekt och DYI:s kan vara spännande och ett roligt sätt att fräscha upp inredningen hemma. Det behöver heller inte alls vara dyrt eller svårt. Vi har samlat 6 enkla hemmaprojekt du kan ta dig an denna november.

1. Skapa en griffeltavla

En griffeltavla kan funka som ett perfekt tillägg i köket eller hallen. Det för med sig det lilla unika samtidigt som att det hjälper med organisationen där hemma. Dessutom är det superenkelt att skapa en sådan själv.

Detta kommer du behöva för att göra din egen griffeltavla:

  • En plywood i önskad storlek från närmaste byggvaruhandel
  • Grundfärg, griffelfärg och magnetfärg
  • Pensel i syntetmaterial

Har man möjlighet för det räcker det även att måla en vägg med de olika färgerna och vips så har du en hel vägg som du kan skriva anteckningar på.

2. Omvandla ett rum med häftig tapet

Tapet med stora gröna löv

Har du något mindre rum hemma som du inte riktigt vet vad du ska göra med inredningsvis? Det är ett perfekt tillfälle att gå lite utanför boxen och pigga till utrymmet med någon häftig tapet med ett roligt mönster.

3. Bygg en egen sänggavel

Det finns många roliga alternativ på hur man kan bygga en egen sänggavel. Du kan t.ex. bygga en sänggavel genom att kombinera en spånskiva och skumgummi som du sedan slår in i något fint tyg eller material. Ett annat alternativ är att slipa, lacka och måla en spånskiva i valfri design.

Det bästa med att bygga en egen sänggavel är att den blir helt unik och precis så som du vill ha den. Det perfekta hemmaprojektet helt enkelt.

4. Fräscha upp köksluckorna

Köksluckor i blå färg

Att fräsch upp köksluckorna genom att måla om den är ett enkelt sätt att få in lite nytt liv i köket. Bestäm dig för ett färgtema som passar och sätt igång. Vill du ta det ett steg längre kan du även byta ut beslagen på luckor och lådor. Det är en liten detalj som gör mycket när det gäller inredningen i köket.

5. Byt ut belysningen

Det enklaste sättet att ändra stämningen i ett rum är att helt enkelt byta ut belysningen. Köp en ny bordslampa till sovrummet, byt ut golvlampan i vardagsrummet eller häng upp dimmer belysning i köket. Ny belysning är perfekt att investera i under Novembers mörka dagar.

6. Måla, slipa eller lacka trappan

Har du en trappor hemma är det möjligtvis så att dem behöver fräschas upp. Lägg om trappan med en ny matta eller ta bort mattan helt. Ibland räcker det även att bara lacka eller måla om räcken.