Vi älskar IKEA! Men att läsa instruktionerna, hålla reda på skruvar och få alla bitar på rätt plats kan vara lite utmanande. Därför har vi skrivit ihop en enkel guide till lyckad montering av IKEA-möbler.

1. Gör plats

Börja med att göra plats för monteringen – flytta runt på saker runt omkring så att de inte stör dig under ditt arbete. Är det en större möbel, som till exempel en PAX-garderob, så är det bra att du monterar den hyfsat nära platsen den ska stå på, så att du inte behöver bära den till andra sidan av lägenheten när den är färdigmonterad.

2. Skydda golvet

Oftast så gör man monteringen på golvet, så man behöver vara försiktig för att inte skada det. Grus eller annat kan nämligen komma emellan möbeln och golvet vilket kan medverka mindre skador. Se därför till att täcka golvet med en filt eller matta.

3. Lägg fram alla delar

När du har hittat en bra plats för monteringen och skyddat golvet är ett nästa steg att ta fram alla olika möbeldelarna. Lägg fram dem och skapa små högar med delar som hör ihop. Det underlättar en hel del i monteringen att få en överblick över alla delar och vad som hör ihop.

4. Läs instruktionerna noga

Instruktionerna finns där för att de är superviktiga och bör alltid följas. Läs de noga ett par gånger innan du påbörjar monteringen. Följ de sedan genom hela monteringsprocessen. Ibland vill man kanske göra något på sitt sätt, vilket inte är en rekommendation. Det kan nämligen framföra problem längre fram i monteringen och försämra resultatet.


Ingen tid för IKEA-montering?

TaskRunner kan du boka en skicklig möbelmontör som kan oftast hjälpa dig redan samma dag som du lägger upp uppdraget, dessutom för ett rimligt pris.

Spara tid och pengar – ladda ned TaskRunner-appen och anlita en Runner.


5. Var försiktig

Är man för hårdhänt vid montering kan det leda till att en del av möbeln skadas. Se till att vara försiktig när du, till exempel använder en skruvdragare – dra inte för hårt, då det kan leda till ett förstört skruvhål. Ibland är det bättre att helt enkelt dra åt för hand.

6. Stressa inte

Det är ofta man inte riktigt hinner med monteringen och försöker göra det så snabbt som möjligt, vilket kan leda till ett dåligt resultat. Stressa inte! Det finns hjälp att få.

Går det ingen bra med monteringen? Eller kanske har du helt enkelt inte 2 timmar att spendera på montering en torsdagskväll. Då finns det hjälp att få från våra duktiga möbelmontörer på TaskRunner. Våra Runner kan hjälpa dig med allt från att skruva ihop en TV bänk till att montera IKEA kök.


appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se