När vintern slår till i Sverige så slår den till ordentligt. Det finns en hel del att tänka på när man ska skotta snö  framförallt så att man undviker ryggskador och olyckor. Vi har samlat några tips på hur du tar hand om snöskottningen på bästa sätt. 

Rätt utrustning

Det är riktigt viktigt med rätt utrustning när du ska ut och skotta snö. Först bör du tänka på att ha på dig rejäla kläder, det vill säga, varma överkläder och hårda skor som tål fukt. Att ha en bra snöskyffel underlättar arbetet med snöskottningen en hel del. Skippa snöskyffeln gjord i plast och investera i en ordentlig metallskyffel.

Skotta när snön är “fluffig”

Vänta inte tills snön har blivit till stora isklumpar för då kan det sluta lite såhär:

snow

Så börja snöskottningen så fort som möjligt. När snön har precis fallit är den mycket lättare och fluffigare, vilket gör att den är mycket enklare att få bort. Väntar du för länge med skottningen blir snön väldigt kompakt och svår att få bort.

Använd rätt teknik

Avlasta ryggen vid skottningen genom att använda knäna och spänna magen. Försök heller inte vrida din kropp medan du lyfter snön. Tänk på att inte ta för mycket snö på en gång heller, då tyngden kan skada din rygg. Har du tidigare ryggskador eller lider av ryggont bör du inte skotta alls.

Anlita en Runner som sköter snöskottningen

Har du ryggproblem, ingen snöskyffel eller helt enkelt inte tid för att ta hand om snöskottningen kan du anlita en Runner som gör det åt dig.

Gör så här: 

  1. Ta en bild på snöhögen
  2. Beskriv när och var du behöver hjälp
  3. Anlita en Runner som tar hand om snöskottningen åt dig

snöskottning-bild

Att skapa ett uppdrag på TaskRunner är superenkelt och kostnadsfritt. Du får oftast svar inom 3 minuter och vi har över 6 000 händiga Runners som är villiga att hjälpa.

P.S Just nu får du även 100 kr i rabatt med koden “VINTER100”.