Det kan vara dyrt att hålla huset varmt under vinterperioden om man förlitar sig på gas eller elektronisk uppvärmning. Vi har samlat lite tips och tricks hur du håller ditt hem varmt i vinter utan för höga elräkningar.

Stäng av fläktarna

Fläktarna som finns i köket och badrummet brukar driva ut den varma luften uppåt mot taket och ut ur huset. Se till att använda fläktarna bara är på när du lagar mat eller duschar så håller sig den varma luften inne.

Rengör din kamin

fireplace2

Har du en kamin är du redan ett steg före alla andra när det gäller att hålla huset varmt under vintrarna. Att rengöra kaminen kan verka som jobbigt men det är nödvändigt. Glöm inte även att du kan få hjälp med detta samt transporten av ved. 

Blockera inte ventilerna 

Har du av ett misstag ställt en möbel framför ventilen så bör du flytta på den. Om ventilerna är blockerade kan det förhindra att varm luft kommer ut i rummet.

Kolla efter sprickor

nathan-fertig-271363-unsplash

Har du sprickor i golvet, väggarna eller fönstren kan du vara 100% säker på att ditt hem kommer vara kyligt, sprickorna släpper in den kalla vinterluften. Som tur är kan hålen i golvskivorna fyllas med sillikon och fönsterna enkelt isoleras med hjälp av en handyman.

Höj mysfaktorn med lite ny inredning

Du bör framförallt investera i en matta om du inte redan har det på golven. Den hjälper att hålla inn värmen och du slipper frysa om fötterna. Resten av huset kan du fylla med härliga tjocka filtar, doftljus och kuddar för ännu högre mysfaktor.

Ladda ner TaskRunner-appen och låt våra Runners ta hand om allt hemmafix under vintern.

appstore-button  google-play-sv

Vill du veta mer? Besök oss på www.taskrunner.se

fb-ikoninstagram-ikon