Att sälja sin bostad är ett stort steg och kräver en hel del arbete. Dessutom fortsätter trenden med homestyling att växa och listan med saker att göra inför försäljningen fylls på. Vi har listat saker du kan göra för att styla bostaden själv och öka värdet inför försäljning.

1. Städa och rensa

Börja med att städa ordentligt och så noggrant som det går. Det är en tidskrävande och jobbig uppgift men värd i slutändan. Så skrubba så mycket du kan så att bostaden ser fräsch och nystädad ut när det är dags för visning.

När du städar, tänk även på att rensa så mycket du kan under tiden. Plocka undan personliga saker som tandborstar, post-it lappar, fotografier, kylskåpsmagneter och andra prylar som gör att lägenheten upplevs som stökig. Plocka undan på skåp, bänkar, under sängen och i garderober.

2. Satsa på ljusa färger 

vitt kök och köksö

Har du mörka väggar, färgglada tapeter eller fondväggar? Då är det dags att måla över de i ljusare nyanser. Vitt funkar alltid bäst. Det funkar som ett blankt canvas där den som köper bostaden kan enkelt föreställa sig hur de kan addera färger och sin egna inredningsstil till bostaden.

3. Styla enhetligt

När du ska styla bostaden är det viktigt att du jobbar med bostadens styrkor. Vad älskar du mest med din bostad? Är det kanske de fina fönsterbrädorna eller den massiva köksön? Lyft fram det.

Det är även viktigt att du stylar enhetligt och möblerar efter bostadens stil och årtal. Undvik klaschar där ett äldre hus känns för modernt eller tvärtom.

Varje sak ska ha sin plats och det ska finnas en genomgående röd tråd och tema som höjer bostadens stil.


Letar du efter fler inredningstips?

Kolla in vår instagram där vi delar inredningstips, inspiration och annat kul.


4. Små detaljer = stor skillnad 

blommor i vas lampa på nattduksbord

Detaljer kan göra stor skillnad på intrycket, så se till att du lägger mycket kärlek på att placera ut detaljerna när du ska styla bostaden. Dock ska du akta dig för att inte placera ut alltför mycket inredningsdetaljer, då det kommer att kännas stökigt.

Lägg fram fina kuddar på soffan, någon mjuk filt. Placera ut gröna växter, stilrena doftljus och nya handdukar i badrummet. Om du kan påverka belysningen bör du även satsa på att ha lampor med vitt ljus med modernt ljust sken. Tänk på punktbelysningen och placera hellre en lampa för mycket än tvärtom.

5. Ge bostaden en “neutral personlighet”

Ett misstag man ofta gör när man ska styla bostaden inför försäljningen är att blir av med så mycket saker att bostaden tillslut känns kall och opersonlig. Tricket är att ge hemmet en “neutral” personlighet genom att lägga till detaljer som ger det ett lite mer välkomnande intryck.

Du kan lägga fram mysiga plädar, fina kuddar, vaser med snittblommor och stilrena böcker på bokhyllan i vardagsrummet.

I köket kan du ställa fram en kruka med basilika, oljor och någon utvald kokbok.

badrum med detaljer

Badrummet kan fyllas med fina handdukar, doftljus och något elegant tvål.

Det viktigaste är att köparna som kommer till visningen ska känna sig välkomnade och bekväma, som om de redan är hemma.


Känner du att du inte hinner med att köra skräpet till tippen eller måla om väggen i hallen? Ta hjälp av våra Runners genom att ladda ned appen och skapa ett uppdrag.

Läs mer om våra tjänster på www.taskrunner.se 

appstore-button  google-play-sv