Nu är sommaren runt hörnet vilket innebär långa kvällar och häng på altanen, terassen eller balkongen. Här är några tips på hur du får till den perfekta, mysiga uteplatsen i sommar.

1. Skapa rumskänsla

Det första stegen för den perfekta uteplatsen är att få den att kännas som hemma. Skapa en känsla av rum genom att hänga tyger eller konstruktioner. Har du en större uteplats ger en pergola eller ett mindre tak en ombonad känsla.

Glöm inte heller golvet – skydda ytan så att den ska kännas bra för fötterna.

Stora växter som omringar uteplatsen eller klätterväxter skapar också en härlig, mysig stämning.

2. Jobba med belysningen

blogg_belysning.png

Varma ljuskällor skapar en mysig stämning

Att variera ljuskällorna är rekommenderat inomhus och samma regel bör gälla ute. Man kan köpa en hel del utomhuslampor som liknar dem vi har inne. Satsa på att variera lamporna – använd både ljusslingor, golvlampor, lyktor, solcellslampor m.m. Välj även hellre lampor som ger ett lite varmare sken.

3.Variera utemöblerna

Mixa och matcha dina utemöbler – att blanda möbler av till exempel trä, stål och rotting ger en charmig och personlig känsla.


Behöver du hjälp med att få till den perfekta uteplatsen i sommar?

Oavsett om du behöver hjälp med vårstädningen i trädgården, planteringen av nya blommor på balkongen eller monteringen av utemöblerna på terassen så kan våra Runners hjälpa dig redan idag.


4. Skapa stämning med textiler

En uteplats fylld med kuddar, dynor, mattor och filtar ser inbjudande och hemtrevlig ut. Satsa på material som tål vind och regn. Har du inget tak över är det bra om du har någon fin förvaringsplats nära, där du kan förvara textilerna när vädret inte är på topp.

En ombonad känsla av uteplatsen skapar du även superenkelt genom att ha textiler i taket, som till exempel en segelduk eller något liknande.

Glöm heller inte mattan – nu finns det flera mattor som tål att vara utomhus.

5. Skaffa en hängmatta

blogg_hangmatta

Skapa en plats för maximal avkoppling med en hängmatta

Sist men inte minst bör varje uteplats ha en skön liggplats eller sittplats för maximal avkoppling. Skaffa en skön hängstol, stor moonchair eller en bohemisk hängmatta.

Behöver du hjälp med att bygga klart altanen eller måla om utemöblerna kan du skapa ett uppdrag på vår hemsida eller direkt i appen, så hjälper våra Runners dig.

 

Källor: femina, skönahem