Ser du ut som om en orkan har gått igenom din garderob? Är du trött på att behöva vika dina kläder flera gånger per vecka? Hittar du aldrig den där tröjan du vill ha på dig? Då kanske det är dags att rensa ut och organisera om garderoben.

TaskRunner ger dig några smarta tips på hur du får ordning och reda i garderoben.

1. Minimera

Steg ett är att rensa ut garderoben och här gäller det att vara hård. Det är dags att vara ärlig mot dig själv – behöver du verkligen de där gamla jeansen? Minimera antalet plagg i garderoben genom att dela upp allting i tre högar:

1) “Återvinna”: Blekta jeans, strumpor med hål och fläckiga tröjor? Bli av med dem! Du kommer aldrig ha på dig dem och de tar bara upp en massa plats i garderoben. Återvinn dessa kläder genom att lämna de på exempelvis H&M.

2) “Skänka”: Skapa en hög med plagg du kan skänka bort till exempelvis vänner, Stadsmissionen, Myrorna eller någon annan välgörenhet. Tänk på färgen, kläder du inte haft på dig det senaste året eller som inte längre ligger bra.

3) “Sälja”: Har du kläder som fortfarande är i jättebra skick men inte längre passar dig eller din stil? – Sälj! Du kan lägga ut en annons på t.ex. Blocket, Tradera, Sellpy eller Shpock.

2. Organisera på ett sätt som passar dig

Alla tänker vi lite olika när det gäller saker och ting. Organisera garderoben på ett sätt som gör det lättast för dig att hitta de plagg du letar efter. Du kan organisera dina plagg på följande sätt:

Efter färg – gör det lite snyggt genom att organisera efter färg

Baserat på funktion – dela upp dina plagg på arbetskläder, eventkläder, träningskläder etc.

Efter kategori – t-shirts, byxor, stickade koftor, klänningar osv.

Utifrån säsong – när sommarkläderna är framme så gömmer du undan vinterkläderna och tvärtom

3. Använd smarta förvaringssätt

Det finns flera olika förvarningssätt som skapar ordning och reda i garderoben.

Förvaringslådor – det finns en massa smarta förvaringslådor som du kan köpa på IKEA. Ett tips är att köpa en låda med fack, där du kan förvara och organisera dina underkläder eller accessoarer, så som bälten och slipsar.

Sängförvaring – har du ont om plats i garderoben? Skaffa dig sängförvaring! Det finns en massa olika förvaringslådor som kan rullas in under sängen. Där kan du t.ex. förvara sängkläder, handdukar eller säsongskläder.

Rulla kläderna – ett av de enklaste tipsen när det gäller förvaring av kläder är att rulla kläderna istället för att vika dem. Då blir dina plagg inte lika skrynkliga och dessutom blir garderoben mer överskådlig.

4. Planera för framtiden

Nu när du har rensat garderoben, kan du överskåda helheten och planera för framtida köp av plagg. Har du för många svarta byxor? Inte tillräckligt med basplagg? Gör en lista på plagg som du behöver och plagg du vill ha.

Har du precis köpt en ny garderob från IKEA och behöver hjälp med att montera ihop den? Eller vill du kanske hänga upp fler hyllor i garderoben? Anlita en händig privatperson genom TaskRunner som kan hjälpa dig med detta – snabbt och smidigt! Skapa ett kostnadsfritt uppdrag på vår hemsida www.taskrunner.se eller i vår iPhone app.

nyhetsbrev-1.png