Innan du åker till IKEA är det bra att planera ditt besök så man sparar tid, energi och får allt gjort under besöket. Därför har vi i denna artikel några tips som gör det enkelt för dig som kund att planera ditt besök så det blir så bra som möjligt. Vi har även beskrivit hur du går till väga för att boka IKEA montering. 

Planering

ikea katalog

  • Mät ytorna där du ska installera möblerna i förväg. Det är viktigt när du väl är på plats att veta vilka möbler som passar storleksmässigt. 
  • Kolla igenom hemsidan så du vet vad som säljs på IKEA. Det kan spara mycket tid och minimerar risken för att du ångrar ditt köp. 
  • Planera transporten av möblerna. Om du endast har en personbil är det bra att kolla upp så du får plats med allt i den i förväg eller om du måste boka transporthjälp. 
  • Välj en tid då det är så lite kunder som möjligt. Det sista du vill göra är att vara på IKEA under rusningstid om du ska vara tidseffektiv. Det bästa är att vara på IKEA runt klockan 10:00 på morgonen. 
  • Kundklubben hos IKEA heter IKEA-Family – där får du bra medlemspriser. För att göra det enkelt för dig kan det då vara bra att registrera sig innan man besöker IKEA. 
  • Fråga IKEA medarbetare om vilka verktyg du behöver eller läs broschyren. Du kan även anlita för hjälp med IKEA montering. 

IKEA app

IKEA har appar för telefonen som hjälper dig. På Google play för android och Appstore för IOS (Iphone) hittar du IKEA appen. 

I IKEA appen så får du hjälp med inspiration till idéer och du får även tillgång till att leta runt bland alla produkter. Du kan även lätt komma åt lagersaldo via appen som gör det enkelt för dig att se ifall din närmsta IKEA varuhus har alla produkter från din inköpslista. 

Använd appen för telefonen av IKEA för att navigera i varuhuset, om du inte har möjlighet så finns det kartor i varuhuset. 

IKEA Place

IKEA har även en annan app som kallas “IKEA Place”, men den finns för tillfället bara på IOS (Iphone). IKEA Place är en bra app att använda för planering. Den använder sig av AR (Augmented reality). Det betyder att appen använder sig av telefonens kamera och gör det möjligt för dig att virtuellt “placera” möbeln du tänkt köpa i rummet. Det gör det lättare för dig att planera och välja rätt i förväg direkt från hemmet. 

Tänk på att vara ute i god tid med planeringen för bästa upplevelsen.

Vi hoppas att några av våra tips för hur du planerar ditt IKEA besök kommer att underlätta din vistelse och göra hela processen lättare. 


Montera PAX

Vi har lärt oss att montering av IKEA möbler tar tid och energi. Vårt företag TaskRunner är specialister på IKEA montering och hjälper dig gärna med monteringen. Vi har kompetenta Runners som finns på plats i rätt tid efter din önskan. Våra priser är väldigt bra och vi har inga dolda avgifter. Skapa ditt uppdrag redan idag via vår app “TaskRunner – Få jobbet gjort”. För mer information om hur appen och tjänsten fungerar besök vår hemsida TaskRunner.se. 

appstore-button  google-play-sv