Med den fortfarande rådande pandemin är det många som jobbar hemifrån och kommer att göra det ett tag framöver. Därför har vi samlat våra bästa tips på ett effektivt och funktionellt hemmakontor.

1. Sätt upp rutiner

Är det första gången du jobbar hemifrån? Då kan man känna sig ganska vilsen av de förändrade omständigheterna. Därför är det bra att sätta upp rutiner för sitt arbete. Gör t.ex. dina morgonrutiner precis så som du skulle göra det om du skulle åka in till kontoret: ät frukost, sätt på kaffe, ta en dusch, byt om etc.

Extra tips: Gå en kort promenad innan du börjar arbetsdagen. Det ger dig en känsla av att du “går till jobbet.”

2. Ha en bestämd arbetsplats

skrivbord

Det viktigaste med ett hemmakontor är att ha en avsedd plats för arbetet. Man mår bäst när hela hemmet inte känns som en arbetsplats. Det är viktigt att fördela tiden mellan hem och arbete även när man jobbar hemifrån.

Även om du kanske inte har plats för ett eget kontorsrum eller arbetsyta funkar t.ex. köksbordet bra eller ett litet skrivbord i en oanvänd del av lägenheten. Det viktigaste är att inte arbeta från soffan eller sängen – dessa platser ska endast kopplas till avslappning.


Behöver du hjälp med hemmakontoret?

Få hjälp av någon av våra duktiga Runners med allt från att montering av skrivbordet till transport av kontorsstolen.

Ladda ned appen “TaskRunner-Få jobbet gjort” från App Store eller Google Play.


3. Hitta ett skrivbord för dig

Är du in for the long haul när det gäller att jobba hemifrån? Då är det kanske dags att investera i ett bra skrivbord. Skrivbordet bör vara praktiskt och i rätt storlek för dina behov.

Det finns många skrivbord att välja mellan. Ett litet skrivbord brukar räcka för enkelt kontorsarbete har du dock stora skärmar och många tekniska prylar kan en större sådan behövas. Vill du gå all out så kan du investera i ett höj-och sänkbart skrivbord så att du kan arbeta mer ergonomiskt och variera mellan sittande och stående arbetsställning.

4. Sitt bekvämt

Ännu viktigare än skrivbordet är nog valet av stol. Försök att skapa en så bekväm och skön arbetsplats som möjligt genom att investera i en ordentlig arbetsstol. Tänk på att du kommer spendera 8 timmar per dag i den stolen. Det är viktigt att den har ett bra och ergonomiskt stöd för ryggen. Det finns även stolar där du kan justera både höjd, säte, rygg och armstöd som skulle vara bäst val för en kontorsstol.

5. Håll ordning och reda

skrivbord

Clear space – clear mind! Håll ordning och reda på arbetsytan. Det blir lättare att koncentrera sig och få mer gjort när din arbetsyta är fri från röran. Ett sätt att hålla ordning är ett öppet hallsystem som du kan fylla med korgar, pärmar och snygga förvaringslösningar.


Behöver du hjälp med att få till det perfekta hemmakontoret? Vi kan hjälpa dig att måla om eller montera nya skrivbordet. Våra Runners utför dagligen uppdrag inom målning, möbelmontering, transport och mer.

Läs mer om vad du kan få hjälp med på  www.taskrunner.se eller ladda ned vår app.

appstore-button  google-play-sv