Att sitta och svära över borttappade skruvar och orimliga instruktioner är ganska vanligt vid montering av möbler. Men så svårt behöver det faktiskt inte vara. Vi har samlat 7 smarta tips på hur du monterar möbler.

1. Läs instruktionerna

Även om instruktionerna kan vara knepiga och ibland kännas onödiga, så föreslår vi att du inte tar egna beslut och följer istället instruktionerna noga. Läs igenom dem några gånger innan du börjar och se till att du vet vilka delar som är vilka på ritningarna.

2. Bilda plats för monteringen

Montering möbler kan vara ett tufft projekt som består av många delar och verktyg. Skapa gott med utrymme för monteringen så att du kan röra dig fritt.

3. Skydda golvet

Innan du börjar med montering möbler, se även till att skydda golvet. Om du monterar direkt på golvet kan det nämligen skapas repor både i möblerna och golvet. Se till att lägga en filt eller matta under möbeln som ska monteras.

4. Ha en bricka till hands

För att hålla koll på alla verktyg och skruvar som behövs för monteringen tipsar vi om att ha en bricka till hands. Då har du bättre koll på alla smådelar vilket förhoppningsvis leder till att du inte tappar bort någon viktig liten skruv.

montering möbler

5. Använd rätt verktyg

Med varje möbel som du får hem medföljer nödvändiga skruvar och nycklar som krävs för monteringen. Det kan dock vara smart att komplettera dessa verktyg med några av dina egna. Se till att ha en skruvmejsel, vattenpass och hammare till hands – vi lovar att det kommer underlätta monteringen.

6. Fäst med rätt skruv och plugg

Ska TV-bänken sättas fast på väggen? Detta kan vara lite komplicerat men är absolut inget omöjligt. Det viktigaste när man ska sätta fast möbler på väggen är att använda rätt skruv och plugg. Se till att undersöka väggtyp ordentligt och inhandla rätt pluggar innan du sätter igång.

7. Stressa inte och ta hjälp

Vissa möbler kräver lite med en två händer och kan vara svåra att montera på egen hand. Stressa inte och ta hjälp istället!


Montering möbler på TaskRunner

På TaskRunner har vi tusentals duktiga Runners som är experter på möbelmontering.  Ta hjälp av någon av våra Runners och slipp huvudvärken.

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se