Funderar du på att måla om vardagsrum? Det finns olika sätt att verkligen förändra inredningen i vardagsrummet med lite färg. Vi har samlat några inspirerande idéer på hur du kan sätta nytt färg på vardagsrummet.

1. Måla en fondvägg

fondvägg grön fondvägg blå

Om du ska måla vardagsrum så kan ett enkelt sätt att sätta lite färg på rummet vara att skapa en fondvägg.

Välj en tom vägg i vardagsrummet (en vägg utan t.ex. massa fönster och dörrar) och måla den i någon färg som sticker ut från resten av rummet. Lyft färgen genom att repetera kulören i resten av rummet med t.ex. kuddar, filtar, vaser och tavlor.

2. Sätt färg på elementet

Vem sa att elementet alltid ska vara vitt och tråkigt? Vill man ha effektfull förändring i vardagsrummet är att måla om elementet ett bra sätt. Välj att sätta nån snygg färg på elementet som skapar effekt eller måla det i samma färg som färgen bakom så att den smälter in.


Ska du göra om hemma?

Trött på den gamla inredningen? På TaskRunner hjälper vi dig med allt från att hänga upp tavlor och montera möbler till att måla om och lägga nytt golv.

www.taskrunner.se 


3. Måla hyllor och väggar i samma färg

bokhylla

En ny trend som verkligen gör en förändring i vardagsrummet är att måla in möblerna i samma kulör som väggen. Du kan t.ex. ta en inbyggd bokhylla och måla den i samma färg som väggen bakom så att den nästan smälter in. Men det går även lika bra att endast måla en enkel fristående hylla eller skåp. Det är ett speciellt men enkelt sätt att skapa en harmonisk känsla i vardagsrummet.

4. Skapa kontraster

Måla om vardagsrum med kontraster. Kontraster skapar liv i vardagsrummet och gör inredningen mer intressant. Du kan blanda olika färgkulörer som mörkt mot ljust eller kallt mot varmt. Det kan t.ex. handla om en mörk färg på väggarna blandat med ljusa möbler eller en kall färg på väggarna blandat med varma toner på soffan, filtar och kuddar.

5. Våga satsa på mörka kulörer

mörk vägg

Ljusa eller helvita väggar är en trygg klassiker. Men många börjar våga sig mer och mer på att sätta lite mörkare nyanser på väggarna. Väljer man att måla om vardagsrum i en mörkare färg skapar man en varm och ombonad känsla, som även ger möjlighet till ett roligt jobb med kontraster i inredningen. Detaljer som t.ex. tavlor, mattor och växter sticker nämligen ut mer med en mörk bakgrund.


 

appstore-button  google-play-sv