Att inreda ett hem kan vara lättare för andra och lite svårare för vissa. Vi ger dig några inredningstips som är superenkla, funkar för varje typ av bostad och får det kännas hemtrevligt.

1. Mixa gammalt och modernt

Hemligheten till ett personligt och hemtrevligt hus är att hitta balansen mellan det moderna och gamla. Det är nämligen så att en gammal inredning kan kännas omodern medan en supermodern inredning däremot kan kännas väldigt stel och opersonlig.

inrednig_tips

Lösningen på detta är att blanda mellan dessa stilar. Gillar du att ha det modern hemma behöver du inte köpa en gammal garderob på en loppis för att ta in den gamla inredningen. Det kan räcka med en ljusstake eller nått fint litet soffbord som du ärvt från mormor.

2. Liva upp med konst

Konst sätter prägel på ditt hem och kan göra ditt hem mer personligt. Satsa på konst som du är intresserad av och som är lite unikt. Du kan hitta en hel del billig konst på internet som du kan skapa en gallerivägg med.

3. Mysigt med textiler och lager 

Att sprida runt lite textiler som kuddar, filtar och plädar kan du enkelt skapa en mysig stämning hemma. Använd lager-på-lager principen där du blandar olika filtar och kuddar på soffan – det kan skapa ett väldigt varmt och välkomnande intryck.

4. Gör det personligt

gitarr_inredning.png

Lägg fram gitarren du spelar, sprid dina favoritböcker runt om bokhyllorna, fyll väggarna med bilder på familjen, din sons unika teckningar och häng upp dina favorit vinylskivor. Ett hem utan personlig inredning kan ofta kännas stelt och som taget ur en IKEA-katalog, så fram med favoritgrejerna.

5. Sätt stämningen med dofter

Dofter är ett enkelt sätt att skapa en mysig stämning hemma. Under julen kan dofter som kanel och kardemumma höja stämningen medan träiga dofter kan påminna oss om hösten. Nu när våren är här kan du satsa på friska och pigga dofter av till exempel citrus och färska blommor.

6. Använd växter

brina-blum-215893-unsplash

Växter och grönt kan förändra och till och med förvandla ett hem på nolltid. Det är en superbra komplement till din inredning som skapar en härlig stämning. Växterna kan hängas upp, sättas på pedestal och hyllor eller alla samlas i en hörna/på balkongen för att skapa en mysig, grön oas.

 7. Inred med ljus

Man kan skapa en varm känsla hemma genom att inreda med olika typer av ljus. Blanda stilar på taklampor och bordslampor. Satsa på glödlampor med ett varm sken så att du slipper den kalla, sterila känslan vissa ljus kan ge.

Hitta fler inredningstips på vår Instagram.

Källor: residencemagazine, baam, metromode