Vill du ge dina gamla väggar ett nytt liv eller få väggarna färgglada men inte vet hur du ska gå tillväga? Vi har plockat ihop några råd på hur du kan hitta målare som hjälper dig med det.

Hitta målare

Du kan antingen kontakta en målerifirma direkt eller hitta en via ett tjänsteföretag. Du kan då få en offert på vad prislappen kommer landa på och jämföra med andra målerifirmor. 

Du kan också välja en en plattform där du kan komma i kontakt med privatpersoner som har kompetens inom måleri och hjälper dig enkelt genom att du lägger upp ett uppdrag gratis på plattformen. 

personer målar vägg

Vad påverkar priset?

  • Ytan – Det första och mest uppenbara att gå igenom är hur stor yta som ska målas om. Om du ska måla om en vägg krävs inte lika mycket tid och färg än om du ska måla om hela rummet eller huset. 
  • Tillgänglighet – Är det ett svårtillgängligt tak krävs det mer verktyg och försiktighetsåtgärder och gör så att arbetet tar längre tid, vilket kostar mer. 
  • Färgen – Om du ska måla om från en väldigt mörk färg till vitt så krävs det att väggen behöver målas om minst en gång ytterligare för att väggen ska få en riktigt vit färg. En extra målning kommer ta längre tid, det kan även göra så att det tar mer än en dag, vilket ökar priset. 
  • Förarbete – Dina gamla tapeter kan behövas tas bort. Dina hål i väggarna behöver spacklas. Ojämnheter behöver skrapas bort. Hur mycket förarbete du lämnar över till en målare ju högre kommer prislappen att vara. 

Prisform

Målerifirmor skiljer sig i hur dom tar betalt för sitt uppdrag. 

Med fastpris så har ni kommit överens om ett pris och tiden för utförandet av uppdraget spelar ingen roll när det kommer till priset. 

Med timpris kommer du betala för hur många timmar målarna tar på sig för att få klart uppdraget, det kan ta ungefär en hel dag. 

Det finns även en typ av kombination där man använder sig av ett fastpris till en start och sedan har ett rörligt timpris som tillsammans sätter priset för uppdraget. 

Det finns också en prisform där du använder dig av plattformar som kopplar upp dig med erfarna privatpersoner med kunskap inom målning där du kan lägga prisförslag och för ett mycket bra pris få hjälp.


Vi hoppas du nu kan göra ett enkelt val och har mer förståelse för vilket alternativ som passar dig bäst. Även vad för situationer som påverkar pris och hur du på lättaste sättet hittar en målare för just ditt jobb. 

Många är i behov av att få hjälp med målning. TaskRunner gör processen mycket enkel. Vi har Runners som kan komma till dig snabbt och smidigt efter dina önskemål till ett bra pris. Du skapar ett uppdrag i appen “TaskRunner – Få jobbet gjort”. För mer information kring tjänsten besök www.taskrunner.se

 

appstore-button  google-play-sv