Det finns alltid något som behöver göras hemma; lampan ska hängas i sovrummet, nya TV-bänken ska monteras eller hallen målas om.  Ofta har man dock inte tid eller kunskap att ta hand om alting själv. Då kan det vara bra att outsourca en person som gör det åt en, men att hitta hantverkare kan vara lite klurigt. Vi har samlat några tips på hur du ska hitta hantverkare för jobbet.

TaskRunner har vi byggt en app där du kan få hjälp med olika soters småtjänster av en privatperson, så kallade Runners. Alla våra Runners har kunskap inom sina områden och går igenom en ansökningsprocess för att kunna utföra tjänster.

Men hur går du tillväga för att hitta hantverkare som är rätt för just det du behöver hjälp med?

hitta hantverkare

1. Noggrann beskrivning

Oavsett vad det är du behöver hjälp med om det är ett sovrum som ska målas eller en byrå som ska monteras är det viktigaste att du beskriver problemet så noggrant som möjligt. Detta ger hantverkaren mer information och hjälper dem att förstå omfattningen av jobbet.

Detta kan du du utgå ifrån när du gör din beskrivning:

  • Omfattning – Tänk på vad arbetet omfattar i sin helhet. Behöver hantverkaren en timme eller två för att fixa problemet? Om t.ex. väggarna ska målas behöver tapeten tas bort först och väggen spacklas?
  • Verktyg – Fundera på ifall det behövs några speciella verktyg för uppdraget. Är det högt i tak där lampan ska hängas? Ta med det i beskrivningen och förklara att hantverkaren behöver ha med sig en stege.
  • Mått – Det är även viktigt att nämna måtten på PAX-garderoben som ska monteras eller gardinstången som ska borras upp.

2. Bilder

När du skapar uppdraget är det även bra ifall du kan lägga till en bild på problemet. Detta hjälper Runners att skapa sig en bättre omfattning av arbetet och leder till att du kan få fler intresserade Runners samt snabbare prisförslag.

4. Omdömen och betyg

När du har skapat uppdraget och fått bud av intresserade Runners kan du titta på varje Runners profil. Under deras profil kan du se deras snittbetyg, tidigare erfarenheter samt omdömen från kunder som Runnern tidigare hjälpt.

Genom att titta på Runners profil kan du avgöra ifall deras erfarenheter skulle vara passande för just ditt uppdrag.

5. Kommunikation

Kommunikation är det viktigaste för att kunna lära känna din hantverkare. Innan du anlitar en Runner kan du kommunicera med dem inne på chatten av uppdraget. Ställ hantverkaren relevanta frågor, kommunicera om detaljer och var noga med att bestämma en tid för uppdraget som passar båda.


Hitta hantverkare på TaskRunner

På TaskRunner kan du hitta hantverkare som hjälper dig ofta redan samma dag. Boka en Runner direkt i appen.

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se