Gardiner utgör en viktig roll i att skapa en helhet i din inredning och livar upp ditt hem. Men det finns också en funktionalitet, du kanske inte vill ha in solen som bländar dig eller känner att det är för mycket insyn. Tänker du hänga upp gardiner men inte vet vilken typ som passar dig bäst? Vi har gjort en lista på de olika typer av gardiner som du behöver ha koll på innan du gör ditt val. 

Gardiner

vita gardiner ljusgrå gardiner

Vanliga gardiner använder sig av en gardinstång eller gardinskena. En gardinstång är rak och borras in i väggen. En gardinskena monteras fast i taket och då har du massor av möjligheter till att skapa hörnlösningar. 

Det är viktigt att du har just rätt längd på dina gardiner. Vi rekommenderar att du mäter från dina gardinstänger eller dina gardinskenor så du får rätt höjd på dina gardiner. 

Rullgardiner

Det finns också pliségardiner som fungerar ungefär på samma sätt som rullgardiner, men istället för att rullas in viks den in. En rullgardin fungerar bra för mörkläggning. Dessa gardiner ger en mycket mer slimmad look till skillnad från en vanlig gardin som tar upp mycket plats i rummet. Passar bra i kontor eller på skolor. 

Panelgardiner

Dessa gardiner är perfekta i kontor. Panelerna tar upp väldigt lite utrymme vilket ger en stilren känsla. Det går att rotera i sidled så du kan justera hur mycket insyn eller sol du vill släppa in, dom är unika i det och är det självklara valet ifall det är en nödvändig funktionalitet. 

Elektriska rullgardiner

Vi lever i en teknologisk värld, så varför inte genom ett knapptryck låta gardinerna rulla ned? Med elektriska rullgardiner kan du även ställa en timer så du kan se morgonsolen när du vaknar på morgonen. Det kan också vara bekvämt när du ligger i din säng, att med ett enkelt knapptryck kunna reglera gardinen.

Nackdelen är prislappen, du måste vara beredd att lägga ut mer pengar än vad en gardin vanligtvis skulle ha kostat dig. 

Ska du gå för vanliga gardiner med en gardinstång eller kanske den dyrare varianten, elektriska rullgardiner? Hoppas du nu har mer kunskap och känner att ditt val av gardin har blivit lättare. 

person borrar

Hur gör du för att hänga upp gardiner – montering & installation?

Många upptäcker ganska snabbt att det inte är helt enkelt att borra och hänga upp gardiner själv. Det kan vara svårt att veta vilken typ av skruv, plugg eller borr som krävs för att det ska sitta ordentligt i väggen. 


Detta har blivit en så efterfrågad tjänst att vi valde att starta ett företag kring just detta – vi på TaskRunner kan komma hem till dig och hänga upp dina gardiner för ett riktigt bra pris. Vi kommer när det passar dig (både kvällar & helger, utan extra kostnad). Du bokar enkelt ett uppdrag i vår app “TaskRunner – Få jobbet gjort”. Besök vår hemsida TaskRunner.se för att lära dig mer. Läs mer om hur tjänsten fungerar på www.taskrunner.se

appstore-button  google-play-sv