Har du mycket saker under flytten och behöver hjälp med att bära? Är du osäker på vad priserna är för bärhjälp? Vi har samlat information kring vad du kan förvänta dig för pris när du anlitar bärhjälp. 

Priser

Det finns ett flertal faktorer som påverkar priset på din flytt. Men just för att bärhjälp är så individuellt och varierar i hur mycket arbete som krävs så är det detsamma när det gäller priset. Det går att få en offert, ett anbud som är ett affärserbjudande från flyttfirman. Det finns även andra sätt att få erbjudande på pris, du kan lägga upp uppdraget på plattformar för att få budförslag för bärhjälp

Du måste ha koll på vilka pristyper och avdrag du kan nyttja. Det finns också alltid saker du kan göra för att underlätta för flytthjälpen och dra ner på priset. 

Pristyper

Olika flyttfirmor har olika upplägg för hur dom tar betalt. Vanligtvis så rör det sig om timpris eller fastpris. Med timpris så tar flyttfirmor betalt för hur många timmar det tar för dom att utföra uppdraget. 

Fastpris så tar du betalt för uppdraget oavsett hur många timmar det tar för flyttfirman att utföra uppdraget. 

Vissa har en kombination av tim- och fastpris. Det varierar i pris beroende på vilken flyttfirma du väljer. 

Flyttfirmor brukar generellt kosta några tusenlappar. Du har även plattformar där professionella privatpersoner som har erfarenhet inom bärhjälp kan ge prisförslag och buda på ditt uppdrag. 

Underlätta flytten

kartonger på släp bärhjälp

Med bärhjälp är det ofta fler saker som flyttfirman behöver göra. Det kan vara att packa ned alla dina saker i flyttkartonger och transportera dom. Om du vill dra ned på priset och spara lite pengar kan du själv packa ned dina saker i flyttkartongerna. Ett tips är att packa ned så mycket som möjligt för att få så få flyttkartonger som möjligt, med det förutsatt att du inte överstiger vikten för flyttkartongen. 

RUT-avdrag

RUT-avdraget är en motion som trädde i kraft 2003. Det är en typ av skattereduktion. Sedan 2016 har fler antal tjänster givits rätt till RUT-avdrag. Flyttjänster är en av dom, där bärhjälp inkluderas. Däremot har inte transportkostnaderna rätt till RUT-avdrag. Kolla med din flyttfirma så att arbetskostnaden kan särredovisas i fakturan. Du har rätt till RUT-avdrag för maximalt 50.000 kronor per person per år. 

Nu hoppas vi du har bättre förståelse för hur mycket det kan komma att kosta och vilket tillvägagångssätt som passar dig bäst. Även vilket skatteavdrag du kan använda dig utav och vad du kan göra för att underlätta flytten och dra ned på kostnaden. 


Bärhjälp via TaskRunner

TaskRunner skapades för att hjälpa dig så enkelt som möjligt i områden som bärhjälp. Vi har lång erfarenhet kring bärhjälp och vi är ett smart alternativ jämfört med traditionella alternativ. Spara pengar och tid genom att skapa ett uppdrag i vår app “TaskRunner – Få jobbet gjort” och anlita en kompetent Runner redan idag. Du kan läsa mer om hur du skapar ditt uppdrag på www.taskrunnner.se

appstore-button  google-play-sv