Du har precis gått på semester, solen skiner och dagarna är långa. Passa på att njuta av det fina vädret genom att dricka kaffe och läsa böcker ute i trädgården eller på balkongen. TaskRunner har tagit fram några enkla tips för att få en fin trädgård inför sommarens häng.

1. Klipp & beskär

Passa på att ta bort ruttna grenar, vissna blommor, rensa ogräs och klipp gräsmattan. Dina plantor och blommor mår mycket bättre när de inte är omringade av döda växter eller delar vatten med ogräs. Och så kommer allting också att se mycket fräschare ut efter att du har rensat lite.

Extra tips:  Placera tidningar i jorden som du täcker med några centimeters jord och sår sedan ovanpå det. Tidningarna fungerar som ett smart ogrässkydd.

irene-davila-198059-unsplash

2. Plantera och så nytt

Juli är en härlig sommarmånad. Rosorna har sin blomrikaste period och det är dags att skörda frukten från vårens plantering. Men det finns även massor av nytt som du kan plantera och så.

  • fyll din balkong med blommande plantor som sprider doft både morgon och kväll
  • plantera fler sommarblommor och perenner – de brukar vara till halva priset under juli
  • du kan så en massa kryddväxter som kan sedan användas till vinterns matlagning
  • så även en ny omgång av snabbväxande grönsaker som rädisa, rucola, spenat och salladskål

Extra tips: Låt inte dina blommor och plantor vissna när du åker på semester. Placera dina törstiga balkongväxter i en skål med vatten. Ute i trädgården kan du använda petflaskor som du sätter upp och ner i jorden eller investera i bevattningstimers.

agriculture-beautiful-botanical-776267

3. Pynta till och dekorera

Sist men inte minst – gör det där lilla extra! Några enkla tips för att pynta till trädgården och balkongen:

  • krukodlingar är inne just nu – sätt en citrus eller buxbomsklot i en kruka för att skapa en modern look
  • skaffa utebelysning – lyktor, ljus och ljusslingor gör trädgården och balkongen till en mysig plats att hänga på om sommarkvällarna
  • utnyttja träden och sätt upp dekorationer – kransar, lyktor, hängande hyllor med blommor på eller varför inte en klassisk repgunga?
  • investera i mysiga utemöbler – ibland räcker det bara med någon träpall och färgglada sittdynor

artur-aleksanian-204103-unsplash

4. Anlita en Runner

Har du brist på tid för att ta grenar och sly till tippen? Eller vill du kanske slappna av under helgen istället för att rensa ogräs i trädgården eller plantera blommor på balkongen? Anlita en Runner som fixar det åt dig – snabbt och smidigt! Skapa ditt uppdrag på www.taskrunner.se eller genom TaskRunner-appen.

nyhetsbrev-1