Barnrum ska vara fyllt med liv, ha plats för leksaker, böcker och en massa lek. Att inreda ett barnrum kan vara knepigt men superkul både för dig och ditt barn. Ett väldigt kul helgprojekt att ha helt enkelt. Vi har samlat några roliga ideér och tips för hur du inreder barnrummet.

Tänk ut ett tema

Ett barnrum behöver ett tema. Barnet har säkert något som dem älskar, om det är katter eller Peppa Pig, så ger det dig en bra aning om vad barnet skulle gilla. Tänk dock på att inte ta temat för långt, då barn väldigt ofta byter intresse. Men se i alla fall till att rummet har ett helheltstema av färger eller mönster som du kan följa när du inreder det.

Sätt upp ett lektält 

Att sätta upp litet lektält i hörnet eller någon annan form av liten koja skapar en mysig stämning i rummet. Det finns en massa fina tält som kan sättas upp, även i vardagsrummet om man har plats för det och barnen kommer uppskatta sitt lilla lekhörn.

Måla och lek med motiv

Målade väggar är väldigt bra att ha i barnrum då det är lättare att ta bort fläckar och märken från väggarna. Det är också enkelt att måla om i en ny kulör eller fräscha upp den gamla färgen då och då.

Det som är kul med målade väggar är även att man har chansen att leka med olika färger, mönster och motiv. Våga ta fram penseln och måla snygga siffror, träd eller djurmotiv. Det finns en hel del schabloner att använda sig för sådana projekt.

Ett annat sätt är att ha vitmålade väggar och ge rummet mer liv och färg via inredningsdetaljer, mönstrade textiler och färgglada leksaker.


Gör det lätt för dig – anlita en Runner för målningen

Ingen lust att stå där med målarpenseln hela helgen? På TaskRunner kan du boka en skicklig målare redan till helgen.

Spara tid och pengar – ladda ned TaskRunner-appen och anlita en Runner.


Bygg en loftsäng

Loftsängar en klassiker för alla olika sorters barnrum och en av de viktigaste möblerna att tänka på när man inreder. Hitta inspirationen och bygg en egen unik loftsäng som passar barnets sovrum perfekt. Fördelen med loftsängar är att de sparar mycket plats och man kan skräddarsy dessa efter egna behov genom att t.ex. bygga till ett skrivbord under eller använda platsen som förvaring.

Satsa på rolig belysning

En mysig belysning i barnrummet är ett måste. Förutom en taklampa bör man därför satsa på att hitta en fin ljusslinga att hänga upp någonstans och en mysig nattlampa som kan ställas vid sängen.


appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se