Vill du förändra något i ditt kök men vill inte lägga allt för mycket tid och pengar på en hel köksrenovering? Vi ger dig några tips på hur du kan förnya köket på både ett enkelt och billigt sätt. 

Fräscha till köksluckorna 

kitchen

Det kan bli superdyrt att köpa och installera nya köksluckor, men det finns mycket du kan göra med dina nuvarande köksluckor som ändå kan få ditt kök se helt nytt ut. Du kan till exempel måla om eller byta ut beslag på luckor och lådor. Ett annat intressant sätt är att skippa köksluckorna helt och istället satsa på öppen förvaring.

Installera ny belysning 

Att byta ut belysningen kan göra mycket för stämningen i köket. Du kan till exempel montera spotlight i taket eller installera en dimmerfunktion. Glöm inte att detta behöver utföras av en erfaren elinstallatör.

Byt ut bänkskivan

Bänkar gjorda av sten eller plåt måste måttanpassas och förbeställas, men har du träbänkar kan du göra mycket själv. Du kan till exempel måla om den eller sätta fast självhäftande dekorplast i passande stil.

Fixa en fondvägg

backsplash-cabinet-contemporary-273822

Vill man skapa en ny känsla i köket utan att helt och hållet byta ut hela interiören kan en fondvägg vara en bra lösning. En fondvägg kan nämligen ge ditt kök en helt ny karaktär. Du kan skapa din fondvägg genom att byta ut kakel på ena väggen, måla om den eller ta in ett helt nytt material så som trä eller tegelstenar.

Behöver du hjälp med ditt köksprojekt? Anlita en handyman snabbt och smidigt via TaskRunner-appen.

appstore-button  google-play-sv

Vill du veta mer? Besök oss på www.taskrunner.se