Ett flyttlass är tungt att dra…

Är det snart dags för dig att flytta? Flytthjälp i all ära, men det är mycket annat som behövs fixas inför en flytt. Bara tanken på att packa ner och flytta hela hemmet kan kännas som ett otroligt stort projekt. Vi vill därför ge dig några tips som gör flytten lite, lite smidigare.

Passa på att rensa

Allting behöver inte följa med till det nya, en flytt är ett utmärkt tillfälle att rensa ut sådant som du inte använder mera eller är trasigt. Börja med förråden i källaren eller på vinden.

  • Skänk det du inte använder till välgörenhet. Spara tid och boka en upphämtning. Bor du i Stockholmsområdet eller i Göteborg så erbjuder Myrorna gratis upphämtning av bl.a. porslin, mindre möbler och böcker. Har du kläder och textilier du vill skänka bort? Ring Humana klädinsamling och ställ påsarna utanför dörren, så hämtar de upp.
  • Skräp till tippen. Har du mycket skräp som skall till tippen? Spara lite tid och anlita en Runner som hämtar upp det och transportera till återvinningen för en liten peng.

Flyttpacka smart

Att flyttpacka är tidskrävande, men med lite planering innan själva packandet sparar du tid och gör din packning mer strukturerad.

  • Fundera ut vad som skall packas först och sist. Börja så tidigt som möjligt och packa saker som du klarar dig utan först.
  • Återanvänd begagnade flyttlådor. Kolla på Blocket efter använda flyttlådor, låna av vänner eller hyr. Bananlådor finns ofta i din närmsta livsmedelsbutik.
  • Räkna med en flyttlåda per kvadrat, det brukar räcka.
  • Märk dina lådor väl, framförallt om du anlitat en flyttfirma.

Kom ihåg dina avtal

Glöm inte att se över dina avtal. Du behöver säkert säga upp, flytta eller teckna nya för TV, bredband, gas, el och försäkring etc. Kolla upp i god tid innan flytten. Kom även ihåg adressändring.

Anlita flytthjälp eller flytta själv?

Att anlita flytthjälp är ofta dyrt, men fördelarna är såklart att du sparar tid och kraft när någon annan bär. Flyttfirmor är ofta dyrast på helger, om du flyttar en tisdag kan du spara in lite på flytthjälpen.

Hjälpen finns närmare än du tror! 

Behöver du bärhjälp eller flytthjälp On Demand? Eller bortforsling av skräp? Då hjälper TaskRunner gärna till. Lägg ut ett uppdrag och få det utfört både snabbt och smidigt.

TaskrunnerWebbBig