Vad betyder egentligen hygge? Danskarna, som myntat begreppet, förknippar det med en mysig, varm atmosfär där man kan njuta av det lilla och det goda i livet tillsammans med de människor man bryr sig om. Vänner, familj, levande ljus, god mat och dryck är saker som är hygge. Hygge är också en livsstil som hjälper en att förstå vikten av enkelhet, att varva ner och sänka tempot. TaskRunner tipsar om hur du kan fixa till “hygge” där hemma så tar vi hand om det som du inte orkar göra: borra, spika, måla, slänga skräp och kratta löv.

daiga-ellaby-233070

TÄND LJUS
Vi börjar enkelt. Inget fixar hyggestämning som levande ljus. Tydligen tänder danskarna flest ljus per person i världen. Ett varmt sken från levande ljus slår vilken lampa som helst. Det skapar in inbjudande atmosfär perfekt för att socialisera och slappa.

SKAPA DIN HYGGEKROG
En hyggekrog är ett mysigt litet krypin. Varför inte gör om ett av dina fönster till ett ställe att hänga på med kuddar och filtar där du i lugn och ro kan njuta av en bok?

DET ENKLA ÄR GULD
Att skapa hygge i ditt hem behöver inte kosta massvis med pengar. Det handlar trots allt även om att uppskatta de små tingen här i livet. Ett kvällsbad, en tv-serie, en middag med vänner eller att pyssla med en hobby du inte ägnat dig åt på länge.

Skapa ditt uppdrag

haley-powers-370168

TA DIG UT I NATUREN ELLER BJUD IN DEN
Eftersom hygge oftast associeras med de kallare månaderna på året behöver inte det betyda att allt hygge måste ske inomhus framför en brasa. Att sitta på terrassen med filtar, lyktor och varm choklad är minst lika mysigt. En viktig del är att njuta av din omgivning, att få in naturelement som vatten, växter och stenar kan fylla en härlig funktion i ditt hem.

RENSA UPP, ANDAS UT
En central del i hygge är att ha ett rofyllt hem. Att rensa ut bland onödiga saker, få till smart och osynlig förvaring är därför ett bra sätt att få till rätt stämning. Någon av våra Runners kan montera dina förvaringsmöbler och åka med skräp på tippen!

Vad behöver du hjälp med?