Vår vardag ser lite annorlunda ut i år och många kommer fortfarande att jobba hemifrån i höst. Därför har vi samlat några smarta tips på hur du skapar ett bekvämt och praktiskt hemmakontor.

1. Ha en utvald arbetsyta

Det absolut viktigaste med ett hemmakontor är att ha en tydlig och fysisk gräns mellan arbete och hem. Även om du inte har möjlighet för ett separat rum för kontoret kan du enkelt avgränsa en fysisk yta avsedd för arbete. Arbetsplatsen behöver inte vara stor men ska kännas som ett mini-kontor. Det kommer öka din produktivitet och skapa en klar gräns mellan jobb och fritid.

Det värsta man kan göra när man jobbar hemifrån är att jobba från soffan eller sängen i pyjamas. Undvik det!

2. Satsa på ergonomiska kontorsmöbler

hemmakontor

När man jobbar hemifrån är det lätt att glömma vikten av en ergonomisk arbetsställning. Man kanske lägger sig ner i soffan med laptopen eller sitter böjd över matbordet.

Satsa på att ha ergonomiskt anpassade möbler. Köp ett skrivbord som är i rätt höjd och investera in en ordentlig skrivbordsstol. Den ska helst vara justerbar, ergonomisk och avsedd för skrivbordsarbete.


Ska du och ditt företag flytta in på ett nytt kontor i höst?

På TaskRunner hjälper vi dagligen b2b kunder med allt från flytt till nya kontor, upphängning av whiteboard tavlor eller montering av kontorsmöbler. 

Skapa ett uppdrag


3. Se till att ha ordning och reda

Har du en massa papper liggandes på skrivbordet eller sladdar som sticker ut överallt? Detta kan verkligen påverka din produktivitet. Ordning och reda är nyckeln till ett stressfritt sinne.

Öppen hyllösning är en snygg och modern look som du kan använda i ditt hemmakontor. Har du fina mappar och korgar kan dessa vara både funktionella och dekorativa. Se till att använda dig av smarta förvaringslösningar som korgar, lådor och tidningshållare för att skapa en ordningsam och harmonisk arbetsplats.

4. Skapa en inspirerande arbetsplats

hemmakontor

En inspirerande arbetsplats ökar motivationen och produktiviteten. Se därför till att skapa en inspirerande arbetsplats; ställ fram en fin växt på skrivbordet, en bild på familjen och din favoritmugg. Häng upp en tavla eller liknande nära skrivbordet där du kan sätta upp post-it-lappar med idéer, hänga upp viktiga papper eller dekorativa foton som är relevanta till just ditt arbete.

5. Ha rätt belysning

Sitter du i ett mörkt hörn av vardagsrummet så kommer du förmodligen känna dig slö och omotiverad. För att ditt hemmakontor ska vara så funktionellt som möjligt är det därför viktigt med rätt belysning vid arbetsplatsen. Det är bra med att hänga upp en taklampa vid skrivbordet, men det är ännu bättre om du även kan ha en skrivbordslampa som lyser upp skrivbordet.

 


Behöver du eller ditt företag hjälp på kontoret?

På TaskRunner kan våra Runners hjälpa er att flytta mellan kontor, hänga upp TV på väggen, montera skrivbord eller måla om inne på kontoret. Att få hjälp är enkelt – skapa ett uppdrag i appen och markera “Betala som företag” för att få hjälp av våra certifierade företagsrunners.

 

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se