Det finns en massa anledningar till varför du bör återvinna ditt skräp. Alla vet vi att jordens resurser inte är oändliga och genom att återvinna kan vi lämna vårt lilla positiva avtryck på denna planet. Här har vi tagit fram 5 stycken återvinningstips och idéer på hur du kan återvinna smartare och minska på avfallet.

1. Sortera ditt skräp direkt

Skapa egna miljöstationer hemma. Ha olika lådor för sortering av papper, glas, matrester, plast etc. När du sedan t.ex. lagar mat och gör slut på såsen är det bara att direkt tvätta burken, torka och lägga i rätt låda. Detta underlättar sedan när du ska ta all ditt skräp till din återvinningsstation.

2. Skippa plastpåsen

Plastpåsar är inga höjdare vid återvinningen. Plastpåsar som används till bröd, frukt och grönsaker återvinns allra sämst. Fundera på att skippa dessa om du ska handla bara några få grönsaker. Ta med dig en tygpåse till affären där du kan packa dina matvaror.

bloggbild2

3. Ingen reklam, tack!

Visste du att i Sverige går det åt 200 000 ton papper varje år för att producera fram all reklam som hamnar i din brevlåda? Det går även åt en massa ton koldioxidutsläpp för att producera, leverera och bryta ned reklamen. Allt detta bidrar till den globala uppvärmningen och försvårar klimatproblemen.

Du kan enkelt bidra till att det produceras mindre reklam. Det enda du behöver göra är att hänga upp en “Ingen reklam, tack!” skylt, men kan även bli medlem på reklamfritt.se. Förutom att du även hjälper miljön så slipper du släpa all reklam till pappersåtervinningen varje vecka.

4. Släng inte gamla kläder, skor och hemtextilier

Har du precis rensat hemma och nu har en hög med kläder, skor och hemtextilier som du inte riktigt vet vad du ska göra med? Det finns en massa second hand butiker och ideella organisationer där du kan skänka dessa grejer till. Exempel på dessa är Stadsmissionen, Myrorna och Röda korset. Även butiker som H&M och KappAhl har en textilinsamling.

blogg

5. Lämning av avfall till återvinningsstationen

Har du en massa gamla möbler, trädgårdsavfall, byggavfall eller kartonger som behöver köras till återvinningsstationen? Större avfall kan vara svårare att forsla bort. På TaskRunner hjälper vi dig med detta! Det enda du behöver göra är att lägga upp ett uppdrag på www.taskrunner.se eller genom att ladda ner vår app. Ladda ner här: iPhone eller här: Android, så kör vi ditt skräp till återvinningen redan idag.

Vi du har mer tips och inspiration från allt till återvinning och inredning? Följ oss på Facebook och Instagram.

nyhetsbrev-1